Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25

Užsienio reikalų ministras L.Linkevičius Kijeve susitiks su V.Zelenskiu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį pradeda vizitą Kijeve, be kitų susitikimų numatytas ir pokalbis su išrinktuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Tai pirmas Lietuvos ministro vizitas į Ukrainą po šios šalies prezidento rinkimų.
Volodymyras Zelenskis rinkimų štabe
Volodymyras Zelenskis rinkimų štabe / „Scanpix“ nuotr.

„Tikimės ir toliau palaikyti glaudų ryšį, bendradarbiavimą tarp Lietuvos bei Ukrainos. Esame pasirengę toliau padėti Ukrainai kovoti su korupcija, integruotis į Vakarų struktūras“, – vizito išvakarėse BNS sakė ministro patarėja Rasa Jakilaitienė.

Numatyta, kad L.Linkevičius Kijeve taip pat susitiks su kadenciją baigiančiu prezidentu Petro Porošenka, šios šalies premjeru Vladimiru Groismanu, užsienio reikalų ministru Pavlu Klimkinu, Ukrainoje dirbančiais Lietuvos ekspertais.

Sekmadienį per antrą prezidento rinkimų turą Ukrainos prezidentu išrinktas pramogų verslo atstovas V.Zelenskis, surinkęs 73,22 proc. balsų. Jo varžovas, dabartinis Ukrainos lyderis P.Porošenka, sulaukė 24,45 proc. rinkėjų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius