Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 08

V.Adamkus apie gerėjančią žmonos Almos sveikatą: gal savaitės pabaigoje pagalvosime apie namus

Prieš kiek daugiau nei savaitę į Santaros klinikas patekusios Almos Adamkienės sveikata gerėja. Kaip 15min sakė prezidentas Valdas Adamkus, jau pasvajojama ir apie jos grįžimą į namus, tačiau sprendimą priims gydytojai. Kol kas V.Adamkus sakė besidžiaugiąs, kad žmona jaučiasi vis geriau.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rugsėjo pabaigoje į Santaros klinikas A.Adamkienė pateko įtarus insultą. Tuomet V.Adamkus 15min sakė, kad, medikų teigimu, Almai buvo beprasidedantis insultas, tačiau sureaguota laiku ir pažeidimų išvengta.

Po kiek daugiau nei savaitės V.Adamkaus nuotaika jau kur kas geresnė. Kasdien žmoną ligoninėje lankantis prezidentas teigė matąs, kad situacija keičiasi į gerąją pusę.

Jokių pažeidimų, kurių gali būti po insulto, nėra – nei smegenyse, nei kalboje, nėra jokių požymių, kad būtų padaryti kokie nors pažeidimai.

„Pamatęs ją tokią vakar po savaitės ligoninėje, tikrai nudžiugau: atrodė labai sveikai, kaip sveikas žmogus. Kalbantis su gydytojais buvau užtikrintas, kad jie yra labai patenkinti jos greitu atsigavimu. Jokių pažeidimų, kurių gali būti po insulto, nėra – nei smegenyse, nei kalboje, nėra jokių požymių, kad būtų padaryti kokie nors pažeidimai“, – džiaugėsi V.Adamkus.

Poniai Almai gydytojai jau leidžia trumpam atsikelti iš lovos: „Ji po truputį keliasi, buvo jau vakar leista net ir truputį pavaikščioti su pagalba, taip kad aš manau, šios savaitės pabaigoje galbūt galėsime pasakyti, kad galima bandyti turbūt išsikraustyti iš Santariškių ligoninės į namus. Bet čia, žinoma, mano spėliojimai, apie tai su gydytojais jokių kalbų nebuvo kol kas.“

A.Adamkienei galbūt prireiks ir reabilitacijos, tačiau ir apie tai su gydytojais V.Adamkus sako dar konkrečiai nekalbėjęs – nei kur, nei kokia ta reabilitacija galėtų būti, tik išgirdo, kad jos gali reikėti.

„Aš be galo laimingas matydamas jos tokį greitą atsigavimą. Ir esu be galo dėkingas visam medicinos personalui, kuris parodė daug profesionalumo, nuoširdumo ir šilumos. Ačiū jiems iš anksto“, – Santaros klinikų medikams dėkojo V.Adamkus.

Pernai žiemą A.Adamkienė taip pat buvo gydoma ligoninėje. Tuo metu Santaros klinikų medikai teigė, kad moters sveikata pablogėjo prasirgus virusine infekcija. A.Adamkienei kitų metų vasario 10 dieną sueis 93-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius