-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 07

V.Benkunskas apie M.Majausko kandidatavimą į Vilniaus merus: gal čia A.Zuokui didesnė grėsmė

Iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pašalintas, o iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pats pasitraukęs Mykolas Majauskas paskelbė, kad kandidatuos į Vilniaus merus. Partijos oficialus kandidatas Valdas Benkunskas nemano, kad šis M.Majausko sprendimas jam kelia didelę grėsmę.
Mykolas Majauskas, Valdas Benkunskas
Mykolas Majauskas, Valdas Benkunskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nusprendžiau kandidatuoti į Vilniaus merus kaip savarankiškas ir nepriklausomas kandidatas. Turiu idėjų, energijos ir noriu visas jėgas skirti svarbiam tikslui.

Sprendimą dalyvauti mero rinkimuose priėmiau tikėdamas, jog atėjo laikas žmonėms, kurie nebijo imtis asmeninės atsakomybės. Nepriklausydamas nuo politinių partijų galėsiu atstovauti visiems miestiečiams ir skirti visas jėgas Vilniui.

Kviečiu kreiptis visus mane palaikančius, turinčius idėjų ar pasiūlymų Vilniui“, – feisbuke parašė M.Majauskas trečiadienį priešpiet.

Konkurentų ratas išsiplėtė

TS-LKD jau senokai yra paskelbę, kad oficialus jų partijos kandidatas į Vilniaus merus yra dabartinis sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Paklaustas, kaip vertina tokį buvusio bendražygio akibrokštą, V.Benkunskas labai vertinti to nenorėjo: „Tas konkurentų ar oponentų ratas dar labiau išsiplėtė. Iš esmės, mūsų strategijos ar požiūrio nekeičia, mes startavome anksti, turime komandą, programą, partijos stiprų palaikymą ir važiuojame tolyn. O kažkas kažkur blaškosi, tai ne mūsų reikalas.“

Konservatoriams skelbiant savo kandidatą į Vilniaus merus, V.Benkunsko kandidatūrą rėmė ir pats M.Majauskas.

„Juokaujant galim sakyti, kad ar čia laukti žinutės dėl paramos atšaukimo, nes turiu viešą palaikymą. Dabar situacija kažkiek keičiasi“, – sakė V.Benkunskas.

15min nuotr./Valdas Benkunskas ir Mykolas Majauskas
15min nuotr./Valdas Benkunskas ir Mykolas Majauskas

Rinkėjai „protingi ir stabilūs“

Paklaustas, ar tai paveiks jo paties situaciją rinkimuose ir rinkėjų akyse, V.Benkunskas teigė manąs, kad jam sunku komentuoti, bet, jo asmenine nuomone, „rinkėjas dešinėje pusėje yra gan protingas ir stabilus, o Majauskas galėtų taikyti gal labiau į centro-kairės netgi pusę“.

„Čia gal net kokiam A.Zuokui galėtų būti didesnė grėsmė prarasti savo turimą kapitalą. Manau, kad jeigu buvęs konservatorius konkuruoja ar kandidatuoja, tai tikrai nereiškia, kad reikšminga dalis balsų gali nuplaukti į tą pusę. Ne kartą ir istorija yra parodžiusi tiek G.Vagnoriaus, tiek R.Dagio atvejais, kad mes turime savo pusėje protingą rinkėją“, – teigė jis.

Čia gal net kokiam A.Zuokui galėtų būti didesnė grėsmė prarasti savo turimą kapitalą.

Seimo narys Andrius Vyšniauskas M.Majausko sprendimą pavadino kerštu. V.Benkunskas taip vertinti nenorėjo. Jo teigimu, „politikoje tokios sąvokos kaip kerštas, kitos emocijos yra sąlygiškos“: „Kiekvieno teisė yra kandidatuoti, o kovo 5-ą turėsime kiekvienas teisę pasirinkti.“

Jis neslėpė jau kelias dienas girdėjęs gandus apie galimą tokį M.Majausko sprendimą, tad tai nebuvusi naujiena iš giedro dangaus, bet esą kiek buvęs partijos kolega planavęs tokį žingsnį, žino tik jis pats.

Kandidatuoja ne pirmąkart

Būtent V.Benkunskas yra konservatorių Priežiūros komiteto pirmininkas, šis komitetas nutarė, kad M.Majauskas bus šalinamas iš partijos, įvertinus, kad jis grubiai pažeidė konservatorių partijos nario pareigas.

M.Majauskas tiesioginiuose merų rinkimuose dalyvaus antrą kartą. Pirmą sykį vadovauti Vilniui jis siekė 2015 metais, tačiau rinkimai jam susiklostė nesėkmingai.

Konservatorių iškeltas kandidatas po pirmo turo balsavime liko ketvirtas su 8,71 proc. balsų. Į priekį jis praleido antrame ture susirungusius Remigijų Šimašių (33,95), tapusį meru, ir Artūrą Zuoką (18,5) bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderį Valdemarą Tomaševskį (16,96).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius