-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 04

V.Benkunskas mato dar vieną išeitį Sporto rūmams: jei nesusitarsim – teks griauti

Vilniaus koncertų ir sporto rūmai jau ne vienerius metus stūkso Neries pakrantėje niekaip nenaudojami. Neseniai Turto bankas, kuriam dabar pastatas ir priklauso, pranešė pabaigęs konservavimo darbus, tačiau sprendimas, kas rūmuose galėtų būti ateityje, nepriimtas. Vilniaus meras Valdas Benkunskas neatmeta, kad rūmus teks nugriauti. Tačiau tokiu atveju reikėtų sutarti su paveldosaugininkais.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / BNS nuotr.

Muziejaus idėja

Premjerė Ingrida Šimonytė dar praėjusių metų pradžioje sakė, kad rūmai galėtų tapti muziejumi ar memorialu, skirtu Lietuvos žydų istorijai atminti.

Šios atminties vietos koncepciją rengia speciali komisija iš Lietuvos ir pasaulio mokslininkų, rabinų, istorikų, visuomenininkų.

„Procesas vyksta, bet tam, kad ten sukurtume tikrai prasmingą ir savo esmę atitinkantį Lietuvos žydų atminimo objektą, reikės nemažai padirbėti. Komisija atrinks idėjas, reikės dėl jų susitarti“, – pernai lapkritį Seime žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Pasak I.Šimonytės, diskusijos dėl Lietuvos žydų atminimo šioje vietoje gali užsitęsti, sprendimus priimti bus nelengva.

Anksčiau svarstyta šioje vietoje įkurti kongresų rūmus, tačiau šios idėjos vis dėlto atsisakyta. Apie muziejų prabilusi premjerė minėjo pavyzdžius iš kaimyninės Lenkijos, kuri turi įspūdingų žydų atminties muziejų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus sporto rūmai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus sporto rūmai

Reikia sutarimo su žydų bendruomene

Apie tai, kad būtina apsispręsti dėl tolesnio Sporto rūmų likimo, interviu 15min kalbėjo ir pareigas pradėjęs eiti naujasis Vilniaus meras V.Benkunskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius