Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 28

V.Čmilytė-Nielsen apie A.Butkevičiaus norą dirbti su liberalais: „Klausimas pernelyg ankstyvas“

Kitoje Seimo kadencijoje dirbsiantis Lietuvos žaliųjų partijos atstovas, buvęs socialdemokratų premjeras Algirdas Butkevičius išreiškė norą prisijungti prie būsimos Liberalų sąjūdžio frakcijos. Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad dėl to frakcija balsuos, o ir apskritai apie tai kalbėti dar anksti.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Frakcijoje mes sprendimus priimame kolegiškai, turime maksimaliai demokratinius procesus. Balsuojame dėl vieno ar kito kandidato, bet dabar apie tai kalba neina. Šis klausimas pernelyg ankstyvas.

Ir apskritai apie tai su naująja frakcija, su naujais frakcijos nariais kalbėti man dar neteko“, – nacionalinio transliuotojo laidai „Dienos tema“ antradienį komentavo V.Čmilytė-Nielsen.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius

Ji leido suprasti, jog apie ateities planus su A.Butkevičiumi kalbėjo Seimo rinkimų naktį, tačiau tai esą buvo neįpareigojantis pokalbis.

„Rinkimų naktį teko kalbėti su dešimtimis Seimo narių, padiskutuoti apie prasidedančią kadenciją, apie tai, kaip mato savo ėjimą į poziciją ar į opoziciją. Manau, kad tokie neįpareigojantys pokalbiai yra visiškai normali politinio gyvenimo dalis. Kaip jie yra interpretuojami – visai kas kita“, – tikino V.Čmilytė-Nielsen.

Darbą Seime rinkėjų valia tęsiantis A.Butkevičius šiuo metu priklauso Mišriai Seimo narių grupei. 15min jis pasakojo, jog ši grupė nepriima sprendimų, nereiškia vieningos pozicijos ir todėl kitoje Seimo kadencijoje jis čia likti nebenori.

„Dirbdamas valdančiojoje daugumoje tikrai gali daugiau nuveikti, būti aktyvus ir produktyvus“, – teigė A.Butkevičius, pridurdamas, jog telefonu savo ateitį aptarė su Liberalų sąjūdžio lydere V.Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdis su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščioniais demokratais ir Laisvės partija šiuo metu dalyvauja derybose dėl koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius