-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 04

V.Landsbergis pasiūlė Laisvės premiją įteikti buvusiam VST vadui S.Madalovui

Profesorius Vytautas Landsbergis pasiūlė Seimo teikiamą Laisvės premiją skirti buvusiam Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadui Sergejui Madalovui. Tai politikas paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.
Sergejus Madalovas
Sergejus Madalovas / 15min nuotr.

„Tiems, kurie Seime blaškosi dėl Laisvės premijos, ramiai sakau: štai kandidatas, Lietuvos generolas Sergejus Madalovas“, – penktadienio pavakarę paskelbė profesorius V.Landsbergis.

Tokiu pasiūlymu politikas užbaigė komentarą apie LRT laidą „Dėmesio centre“, kurioje dalyvavo buvęs VST vadovas S.Madalovas. 

Ketvirtadienio vakarą į pensiją išėjęs karininkas atsakinėjo į žurnalisto Edmundo Jakilaičio klausimus apie VST kilusį skandalą.

„S.Madalovo rami ir aiški kalba, ori laikysena. Nei žodelio, nei veido išraiškos, ką jis galvoja apie tardytoją. Tik faktai, tik paaiškinimai nežinantiems. Reiktų tą įrašą rodyti visur, ypač jauniems vaikinams – abiturientams, kariūnams, – kokia turi būti vyro ir kario laikysena“, – apie televizijos laidą rašė profesorius.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Landsbergis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vytautas Landsbergis

Šią savaitę naujasis tarnybos vadas Ričardas Pocius paskelbė, kad atėjęs rado baisią situaciją. Esą VST klestėjo korupcija, šešėliniai verslai, giminaičių protegavimas, o dalis pareigūnų esą buvo nelojalūs Lietuvai.

Šešėlis buvo mestas ir ant vidaus reikalų sistemos generolo S.Madalovo, kuris VST vadovavo 25 metus.

Tada S.Madalovą užtarė profesorius V.Landsbergis.

Atkuriamojo Seimo vadovas kelis kartus viešai pareiškė, kad neabejoja generolo ištikimybe Lietuvai ir nuopelnais, ginant valstybės nepriklausomybę. Iškovojus laisvę, S.Madalovas ir jo kariai prisidėjo užtikrinant šalies saugumą ir gynybą.

Šią savaitę Seimo nariai vėl pradėjo diskutuoti apie tai, kam 2016 metų sausio 16-ąją įteikti Laisvės premija, kuri skandalingai nebuvo paskirta profesoriui V.Landsbergiui.

Tai, kad „Facebook“ paskyrą administruoja ir rašo pats V.Landsbergis, 15min.lt patvirtino profesoriaus padėjėja Liepa Rimkevičienė.

Vytauto Landsbergio komentaras apie Sergejų Madalovą

Didelė pamoka jaunimuiVakar po „Panoramos“ TV žiūrovų dėmesio centre buvo dialogas: Sergejus Madalovas ir Edmundas...

Posted by Vytautas Landsbergis on 2015 m. gruodžio 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius