Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 28

V.Matijošaitis turi naują patarėją, kuri merui patarinės itin skirtingomis temomis

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis turi naują patarėją – nuo birželio 20 dienos sporto, švietimo ir daugiabučių namų administravimo klausimais jam patarinės „Vieningo Kauno“ ilgametė narė Karina Paulauskienė.
Kauno mero patarėja Karina Paulauskienė
Kauno mero patarėja Karina Paulauskienė / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Nuo 2020 metų gruodžio, kai Simonas Kairys tapo kultūros ministru, V.Matijošaičiui patarinėjo tik vienas patarėjas – Tomas Jarusevičius.

Kauno mero atstovu ryšiams su visuomene jis darbuojasi nuo 2019 metų spalio.

Šį birželį komandą papildė Karina Paulauskienė, merui patarinėsianti sporto, švietimo ir daugiabučių namų administravimo klausimais.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno mero patarėja Karina Paulauskienė
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno mero patarėja Karina Paulauskienė

Mero patarėjos pareigas ji pradėjo eiti birželio 20 dieną. Kadangi tai yra politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas, bandomasis laikotarpis nenumatytas.

Sportas, švietimas ir daugiabučių administravimas, rodos, skirtingos sritys. Kurią iš jų geriausiai išmano naujoji patarėja?

Kaip 15min teigė pati K.Paulauskienė, ji yra įgijusi magistro laipsnį teisės srityje, per ligšiolinę karjerą yra dirbusi notaro ir bankroto administratoriaus biuruose, taip pat teisininke, eksperte bei laikinąja Klientų administravimo skyriaus vadove bendrovėje „Kauno energija“.

„Mano kuruojamas sritis aptarėme su miesto vadovais, spręsdami, kur šiuo metu reikalingas papildomas impulsas ir tolesnis proveržis. Tiesa, švietimo srityje Kaunas jau nebe pirmus metus tvirtai pirmauja visos šalies mastu, tačiau svarbu, kad tas pagreitis ir toliau didėtų. Pirmoji užduotis čia – prisidėti prie „Tūkstantmečio mokyklų“ pažangos programos įgyvendinimo Kaune. Taip pat dėmesio reikalauja neformalusis ugdymas“, – paaiškino K.Paulauskienė.

Pasak jos, su švietimu glaudžiai susijęs ir sportas. Kadangi Kaunas padarė didžiulį proveržį infrastruktūros plėtroje, yra svarbu užtikrinti, naujosios patarėjos teigimu, kad visi sporto paskirties objektai būtų visavertiškai įveiklinti, prieinami kuo didesniam gyventojų ratui.

„Privalome sudaryti visapusiškas sąlygas tobulėti tiek profesionaliems atletams, tiek ir augančiai jaunajai kartai. Kauno sporto mokyklos ir nuolat plečiamos bei atnaujinamos jų bazės turi būti ne miesto puošmena, bet maksimaliai išnaudojamos pagal savo pirminę funkciją.

Daugiabučių administravimas – taip pat aktuali tema mūsų mieste šiuo spartaus augimo tarpsniu. Didėjant gyventojų skaičiui, svarbu, kad kauniečiai gautų kokybiškas paslaugas ir jaustųsi tikrais savo namų šeimininkais. Vis dėlto dabartinėje teisinėje bazėje pasitaiko spragų, kuomet būstų administratoriai imasi žmonėms diktuoti savo sąlygas. Taigi čia pasitarnaus mano teisinės žinios ir ligšiolinė darbo patirtis ją analizuojant, ieškant galimybių tobulinti“, – patikino K.Paulauskienė.

Kvietimą prisijungti prie Kauno miesto mero komandos ji tikino priėmusi su labai aiškiu tikslu – prisidėti prie pokyčių, kurie pastaruoju metu vyksta Kaune. Anot K.Paulauskienės, jie akivaizdūs ir visiems gerai matomi.

„Piniginio klausimo šiuo atveju tikrai nelaikau prioritetu, todėl apie jį apskritai nebuvo kalbos, tačiau tai bus įprastas mero patarėjo atlyginimas“, – paklausta, ar tenkina atlygis už darbą, atsakė mero patarėja.

Pernai mero patarėjai Kaune uždirbo 2330 eurų, šiemet – 2400 eurų (neatskaičius mokesčių).

Ji patikino niekada nepriklausiusi jokiai partijai. Tiesa, 6-erius metus yra visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“, kuriam vadovauja Kauno meras, narė.

„Per tą laiką tekę bendrauti su ne vienu mero komandos nariu, tačiau su pačiu meru iki sulaukto kvietimo nebuvau bendravusi“, – kad asmeniškai V.Matijošaičio gerai nepažįsta, atviravo K.Paulauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius