-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 30

V.Navickas apie būsimą homoseksualų renginį: „Aptversime teritoriją tvora, pastatysime daug policijos“

Aistros dėl numatomų gėjų eitynių sostinėje nerimsta. Vilniaus meras dabar aiškinasi, kad leidimą jis davė nenoromis ir pasakoja, kaip jis įsivaizduoja šį seksualinių mažumų renginį.
Akimirka iš 14-o gėjų ir lesbiečių parado
Homoseksualų paradas Briuselyje / „Scanpix“ nuotr.

Gegužės 8-ąją dieną sostinėje numatomos homoseksualų eitynės jau nuo pat leidimo joms davimo pradžios virto santykių aiškinimusi ir protestų pareiškimais. Sostinės valdžia nusprendė homoseksualams leisti žygiuoti ne senamiestyje, kaip jie norėjo, o prie Koncertų ir sporto rūmų. Tai nepatiko ne tik patiems homoseksualams, bet ir Kultūros paveldo departamentui, kurio atstovai pareiškė, kad turėtų būti rasta kita vieta.

Negana to, pasipiktinimą pareiškė ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Vilniaus skyrių sueiga – jos pirmininkas Mantas Adomėnas išplatino viešą laišką, kuriame ragina sostinės merą atšaukti išduotą leidimą Vilniuje rengti homoseksualų eitynes. Šias eitynes jis laiške pavadino „vaivorykštiniu  perversijos ir papiktinimo karnavalu.“

Dabar jau ir sostinės meras priverstas aiškintis dėl šio numatomo renginio. Kaip rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas „Sostinė“, vykusio susitikimo su sostinės Lazdynų mikrorajono gyventojais metu sostinės meras Vilius Navickas aiškinosi dėl to, kaip buvo duotas leidimas homoseksualų eitynėms. V.Navickas teigė asmeniškai nepritariantis tokiam marširavimui gatvėmis. „Esu už tradicinę šeimą, kurią sudaro vyras ir moteris. Tačiau aš esu Europos valstybės sostinės meras. Kai kada turime nusileisti ir atiduoti duoklę Europai“, – lazdyniečiams pasakojo meras.

Meras taip pat dalinosi įžvalgomis, kaip jis įsivaizduoja homoseksualų renginį: „Aptversime teritoriją tvora, pastatysime daug policijos pareigūnų. Dalyviai galės pamojuoti valandą ir tegu skirstosi. Mums nebūtina į visa tai žiūrėti, mums nereikia ten dalyvauti“, – „Sostinė“ cituoja V.Navicką.

V.Navickas taip pat teigė, kad Vilnius yra vienintelė Europos sostinė, kur dar nebuvo surengtas toks renginys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius