Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 30

V.Pranckietis: R.Karbauskio atsitraukimas būtų pati didžiausia dovana ir partijai, ir valstybei

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkui Ramūnui Karbauskiui reikėtų „pailsėti nuo vadovavimo partijai“, priešingu atveju tai blogai atsilieps būsimuose Seimo rinkimuose, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mano nuomone, esamam pirmininkui reikėtų truputį pailsėti nuo vadovavimo partijai. Manau, kad daug kas partijoje panašiai galvoja. Bet reikia, kad jis ir pats to siektų. Bent jau pasitikrinimo. Jei slaptu balsavimu žmonės pritartų veiklai, ir toliau tęstų veiklą“, – ketvirtadienį laidai „DELFI dėmesio centre“ sakė V.Pranckietis.

Jo žodžiais, R.Karbauskio atsitraukimas „turbūt būtų pati didžiausia dovana ir partijai, ir valstybei, dėl ramumo, jeigu pirmininkas pasitikrintų ir pailsėtų kažkiek laiko ir tai nuimtų klausimą apie kokį nors skilimą“.

Į klausimą, kuo baigtųsi partijai, jai toliau vadovaujant R.Karbauskiui, V.Pranckietis atsakė: „Dideliais sunkumais kituose rinkimuose“.

Ketvirtadienį memorandumą dėl koalicijos pasirašę LVŽS, „socialdarbiečių“ ir „tvarkiečių“ vadovai sutarė, kad premjeru lieka Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininko postas tenka Socialdemokratų darbo partijai.

„Dėl to, kad ministras pirmininkas yra Saulius Skvernelis, o Seimo pirmininkas priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, yra susitarta“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas R.Karbauskis.

R.Karbauskis pareiškė, kad V.Pranckietis „elgiasi neadekvačiai“, ginčydamasis dėl savo galimybių likti poste.

„Kiekvienas save gerbiantis politikas turi suprasti, kad jis nėra paskiriamas amžinai, o paskiriamas, kol galioja koalicinis susitarimas, ir jis atstovauja valdančiajai daugumai“, – kalbėjo politikas.

„Valstiečių“ lyderis tvirtino, kad V.Pranckietis „taps juokingu bet kam, kas bent kažkiek domisi politika“.

„Jeigu jis galvoja, kad jam pavyks išsaugoti savo poziciją, pabandykim įsivaizduoti, kaip tai atrodys. (...) Jis tikrai neatstovaus valdančiajai daugumai. Tai būtų Seimo pirmininkas, kuris atstovauja pačiam sau“, – sakė R.Karbauskis.

V.Pranckiečio atstovė spaudai Karolina Frolovienė BNS perdavė parlamento vadovo poziciją, kad kol kas jis nesitraukia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius