Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 07 /12:34

V.Tomaševskis neslepia: svarstau galimybę dalyvauti prezidento rinkimuose

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis LRT.lt patvirtino svarstantis galimybę 2019 m. dalyvauti prezidento rinkimuose.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš jau svarstau tokią galimybę, nes yra toks pasiūlymas, raginimai. Tuo labiau, kad tai nėra kažkokia naujovė ir tarp mūsų, ir man asmeniškai. Aš jau du kartus dalyvavau prezidento rinkimuose ir rezultatai buvo neblogi“, – penktadienį LRT.lt sakė V.Tomaševskis.

LLRA-KŠS vadovas V.Tomaševskis prezidento rinkimuose dalyvavo 2009 (užėmė ketvirtą vietą) ir 2014 m. (užėmė penktą vietą).

Pasak V.Tomaševskio, praėjusių rinkimų rezultatai, kuri jis daugiausiai rinkėjų simpatijų sulaukė Vilniaus rajone, Šalčininkuose, nuteikia optimistiškai.

LLRA-KŠS pirmininkas tvirtino, kad kol kas partija nėra formaliai diskutavusi apie pasirengimą prezidento rinkimuose, taigi ir atsakyti į klausimą, ar partija turės savo kandidatą, ar rems kitą kandidatą, negalėjo. Vis dėlto pats V.Tomaševskis neslepia, kad apie savo sprendimą, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, žada pranešti po kelių mėnesių.

„Yra tam tikras laikas apsvarstyti ir po kelių mėnesių bus priimtas“, – teigė V.Tomaševskis.

Apie jau pasiskelbusius arba numanomus kandidatus į prezidentus europarlamentaras kalbėjo atsargiai. Pasak V.Tomaševskio, svarbiausia, kad pačios rinkimų kampanijos metu kandidatai elgtųsi solidžiai.

„Nenorėčiau vertinti kandidatų, tai būtų neetiška. Aš manau, kad visi kandidatai yra stiprūs, pats pasiryžimas kandidatuoti yra didelis iššūkis, tai yra nelengvas darbas. Aš gerai vertinu visus kandidatus, kurie turi savo pasiūlymų, kurie nori pakeisti mūsų situaciją ten, kur reikia keisti. Manau, kad rinkimų kampanija bus pakankamai įdomu, svarbiausia, kad ji būtų etiška“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Bendražygiai lyderiu neabejoja

LRT.lt kalbinti V.Tomaševskio bendražygiai tvirtino, kad partijos lyderis būtų geriausias kandidatas į prezidentus, tad neslėpė raginantys jį dalyvauti rinkimuose.

„Pirmininkas jau dalyvavo prezidento rinkimuose, geri rezultatai Vilniaus regione buvo. Tikriausiai jis bus teikiamas skyrių kandidatu“, – teigė LLRA-KŠS frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Panašiai kalbėjo ir LLRA-KŠS frakcijos narys, buvęs parlamento pirmininko pavaduotojas Jaroslavas Narkevičius. Anot jo, V.Tomaševskis būtų geriausias partijos kandidatas į prezidentus.

„Kiekviena partija stengiasi atrasti savo geriausią kandidatą ir, be abejo, mes irgi tai darysime. Mūsų lyderis yra geriausias kandidatas, čia faktas, tai nėra paslaptis“, – LRT.lt sakė J.Narkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius