Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28 /11:59

V.Tomaševskis: prezidento patarėjas pasakė savo nuomonę, premjeras J.Narkevičių palaiko

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis sako, kad iš prezidento Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo vidaus politikos klausimais Povilo Mačiulio lūpų nuskambėjęs prezidento raginimas susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui trauktis nėra prezidento nuomonė, o premjeras Saulius Skvernelis esą ministrą palaiko.

Pasak V.Tomaševskio, susisiekimo ministras dar trečiadienį kalbėjosi su premjeru ir sulaukė palaikymo, todėl trauktis kol kas nemato priežasčių.

„Jūs puikiai suprantate. Kaip jis gali trauktis, jei nėra priežasčių? Jis paneigė visus mestus kaltinimus“, – kalbėjo jis.

Klausiamas, ar partija trauksis iš koalicijos, jei premjeras teiks jo atstatydinimą, LLRA-KŠS pirmininkas tikino, kad apie tai kalbėti anksti.

„Prezidento patarėjas pasakė savo nuomonę, bet yra palaikymas valdančiosios daugumos ir ministro pirmininko ir, aš manau, kad jis sėkmingai toliau vykdys savo pareigas“, – 15min sakė V.Tomaševskis.

Jis taip pat sako, kad labai svarbus akcentas tas, kad prezidentas raginimą trauktis išsakė ne pats, o per patarėją.

Prezidento patarėjas pasakė savo nuomonę, bet yra palaikymas valdančiosios daugumos ir ministro pirmininko ir, aš manau, kad jis sėkmingai toliau vykdys savo pareigas

„Na, visų pirma reikia įvertinti visas aplinkybes. Aišku, po to pranešimo sunku kažkaip konkrečiai pasakyt. Praktiškai viskas priklausys nuo politinės situacijos. Šią minutę, kaip aš vertinu? Visų pirma, tas pareiškimas nuskambėjo ne iš pirmo asmens mūsų valstybėje lūpų, o iš patarėjo, tai lyg tokia aplinkybė smulki, bet tai daug, ką rodo“, – 15min aiškino jis.

Anot jo, kai yra vienareikšmiška situacija, kalba pats valstybės vadovas.

„Vadinasi, čia vienareikšmiškos situacijos nėra. Visi tie kaltinimai J.Narkevičiui buvo paneigti. O jūs puikiai žinote, kad mes gyvename teisinėje valstybėje ir negalima kaltinti ir teisti iš karto. Tai yra tam tikra mūsų Vakarų demokratijos procedūra“, – gynė ministrą V.Tomaševskis.

LLRA-KŠS partijos pirmininko teigimu, su ministru siekiama susidoroti. Anot V.Tomaševskio, pastarosiomis dienomis ministro žmona patyrė dvi avarijas, o tai esą susiję su jos vyro darbu ministerijoje.

„Jau jam yra sakoma dėl galimų grėsmių ir šeimai. Tai labai rimti dalykai. Žmona jau turėjo du eismo įvykius, tai jam jau sakoma neoficialiai, kad pažiūrėtų, kas gali nutikti su šeima. Tai yra skandalas“, – kalbėjo politikas.

V.Tomaševskis tikino esą su ministru siekia susidoroti „stambaus kapitalo struktūros“. Tačiau klausiamas, ar sieja su jomis ir prezidentą, išsisukinėjo ir kalbėjo apie konservatorius.

LLRA-KŠS pirmininkas į Lietuvą ketina grįžti šiąnakt ir aptarti situaciją su koalicijos partneriais.

Ketvirtadienį prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Povilas Mačiulis teigė, kad prezidentas nebegali pasitikėti J.Narkevičiumi ir ragina jį trauktis.

„Prezidentas nebegali pasitikėti šiuo ministru ir mano, kad jis turi trauktis iš einamų pareigų. Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms XXI a. Vyriausybėje. Prezidentas laukia, kad premjeras nedelsdamas priimtų principingą sprendimą dėl ministro ateities. Prezidentas mano, kad valdančioji koalicija ir ministrą delegavusi partija gali pasiūlyti kitą kandidatūrą į susisiekimo ministro poziciją“, – pareiškė P.Mačiulis.

Pasak prezidento patarėjo, premjeras Saulius Skvernelis, nors ir serga, yra informuotas apie G.Nausėdos sprendimą. P.Mačiulis neįvardijo, kiek laiko duodama premjerui atnešti atstatydinimo pareiškimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Skvernelis, Jaroslavas Narkevičius

„Tikimės, kad sprendimas bus iš premjero pusės kaip galima greičiau“, – nurodė jis.

BNS rašo, kad S.Skvernelis sprendimą dėl susisiekimo ministro J.Narkevičiaus priims grįžęs į darbą po laikino nedarbingumo. Tai pranešė ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas.

Kritikos sulaukė J.Narkevičiaus kelionė į pasaulinį kelių kongresą Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Kongrese turėjęs skaityti pranešimą, ministras ant scenos nepasirodė – tikina bendravęs su šeichu. Be to, jis Abu Dabio restorane vakarieniavo už Lietuvos automobilių kelių direkcijos pinigus, nors turėjo tam skirtus komandiruotpinigius.

15min jau rašė, kad ministrui buvo skirtas butas Seimo viešbutyje, tačiau jo kolegos sako nematę J.Narkevičiaus. Tame bute kartais gyveno jo dukra Karolina Narkevič, kultūros ministro patarėja. Jis pats gyvena Trakuose ir iš ten važinėja į darbą. Po 15min publikacijos J.Narkevičius atsisakė buto.

Dabar aiškėja, kad jis negalėjo gauti buto Seimo viešbutyje – J.Narkevičius turi butą prestižinėje vietoje, kurį nuomoja turistams. Butai Seimo viešbutyje skiriami tiems Seimo nariams, kurie neturi gyvenamosios vietos sostinėje ar netoli jos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius