Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 28

Vaikus užkrėtė žiurkės

Privačiame sostinės darželyje prasidėjo graužikų platinamos ligos – jersiniozės – protrūkis. Šia užkrečiama žarnyno liga susirgo net šeši darželinukai nuo 2 iki 5 metų.
Žiurkė
Žiurkė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Lietuvos rytas“ praneša, kad sausio pradžioje ši liga buvo diagnozuota vienam privatų darželį lankančiam vaikui. Iš pradžių manyta, kad tai pavienis ligos atvejis. Bet po dešimties dienų jersiniozė diagnozuota dar 5 vaikams.

Šia liga dažniausiai sergama rudenį, žiemą ir pavasarį. Jersinioze galima užsikrėsti suvalgius blogai nuplautų ir termiškai neapdorotų daržovių – morkų, kopūstų, burokėlių ir kitų, kurios laikomos rūsiuose, daržovių saugyklose, kur savo ekskrementų gali palikti graužikai.

Kaip „Lietuvos rytui“ papasakojo Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus specialistė Violeta Dūdienė, užsikrėtę vaikai pradėjo viduriuoti, vemti, jiems svaigo galva.

Vaikai darželyje valgydavo daržoves, kurios būdavo perkamos iš ūkininkų, turgavietėse ar iš kaimų atvežtos darželinukų tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius