Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 26

Valdantieji nepasiduoda: siūlo Seimo vicepirmininkų skaičių didinti iki septynių

Antradienį Seimui atmetus siūlymą iki šešių padidinti parlamento pirmininko pavaduotojų skaičių, „valstiečių“ frakcijos seniūno pavaduotoja Aušrinė Norkienė trečiadienį registravo siūlymą šį skaičių padidinti iki septynių. Tiek pavaduotojų Seimo pirmininkas galėjo turėti iki 2016-ųjų, kai „valstiečiai“, laimėję rinkimus, skaičių pakeitė.
Tuščia Seimo salė
Seimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo narė neregistravo teisės akto aiškinamojo rašto, tad ir siūlymo motyvų nenurodė.

Trečiadienį Žinių radijui Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pareiškė, kad antrasis Seimo vicepirmininko postas opozicijai atneštų daugiau taikos.

„Manau, kad daug daugiau prisidėtų prie veiksmo atlikimo rezultatyvumo, jei mes vis tik imtumėme ir skirtumėme opozicijai dar vieną pirmininko pavaduotoją. Tada, turbūt, nebūtų apie ką kalbėti, jei opozicija gautų papildomai vieną žmogų“, – aiškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Tiesa, anksčiau V.Pranckietis yra sakęs, kad ir penkių vicepirmininkų užteks.

Antradienį už siūlymą nuo penkių iki šešių padidinti Seimo pirmininko pavaduotojo skaičių balsavo 64 parlamentarai, prieš buvo 36, vienas susilaikė. Seimo statuto pataisai priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Antradienį Seimo posėdžio metu liberalė Aušrinė Armonaitė priminė valdantiesiems, kad šie patys inicijavo Seimo pirmininko pavaduotojų skaičiaus mažinimą nuo septynių iki penkių ir tuo rūpinosi asmeniškai. Parlamentarė taip pat pridūrė, kad siūlydami išpūsti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių valdantieji iš „tvarkiečių“ perka sau palaikymo balsus.

„Tai yra vienos frakcijos balsų nusipirkimas mainais į Seimo valdybos postą. Tai yra visiškai politinė akrobatika – sakoma, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija liks opozicinė, bet palaikys Vyriausybę“, – kalbėjo liberalė.

Konservatorius Mykolas Majauskas atitarė A.Armonaitei spėdamas, kad Seimo pirmininko pavaduotojo pareigos tikriausiai numatytos „tvarkiečių“ lyderiui Remigijui Žemaitaičiui.

„Grįžtant prie projekto esmės – sveikintina, kad kuo daugiau frakcijų prisijungia remdamos Vyriausybės programą. Manau, kad Seimo vicepirmininko postas tokią galimybę integruotis į įstatymų leidimo veiklą padidins“, – į opozicijos kritiką atsakė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Šiuo metu Seimo pirmininkas turi penkis pavaduotojus, vienas iš jų – opozicinių konservatorių atstovė Irena Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius