Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Valdas Dambrava: diskriminacijai dėl išvaizdos Lietuvoje atrištos rankos

Lietuvoje, jei esi nepatrauklus, apkūnus ar turi kokių nors išvaizdos defektų, sunkiai gali susirasti darbą bei atsikratyti aplinkinių patyčių. Bėda ta, kad joks įstatymas iki šiol nereglamentuoja jokių straipsnių, kurie apsaugotų žmogų nuo tokios diskriminacijos. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovas Valdas Dambrava tikina, kad šią situaciją privalu keisti ir kaip diskriminacijos faktorius įtraukti – išvaizdą bei gyvenamąją vietą.
Valdas Dambrava baiminasi, kad tokių skundų mažėja. Vytauto Valentinavičiaus nuotr.
Valdas Dambrava
Temos: 3 Vyras Moteris Darbas

Pasak Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovo Valdo Dambravos, formaliai darbdaviai gali formuoti su išvaizda susijusius reikalavimus ir čia nebus jokio pažeidimo.

„Dabar oficialiai lygių galimybių įstatyme nėra tokio diskriminacijos pagrindo kaip išvaizda. Yra keliolika pagrindų – lytis, rasė, įsitikinimai, tautybė, kilmė, lytinė orientacija, amžius, negalia – bet išvaizdos nėra.  Formaliai darbdaviai gali formuoti su išvaizda susijusius reikalavimus darbo skelbimuose. „Ieškome malonios išvaizdos žmogaus, ieškome reprezentatyvios išvaizdos ir t.t.“ Formaliai tai nėra pažeidimas“, – patvirtino V. Dambrava.

Visgi pašnekovas pripažino, kad tokia sistema nėra gera ir kad jo atstovaujama įstaiga metiniuose pranešimuose siūlo įtraukti išvaizdą ir gyvenamąją vietą kaip galimus diskriminacijos faktorius.

Ką daryti žmogui tokiu atveju, kai darbdavys jo nenori priimti į darbą dėl tam tikrų išvaizdos trūkumų, nors visi keliami reikalavimai – atitinkami? Esant tokiai situacijai,  pasak V. Dambravos, diskriminuojamas asmuo gali mėginti ieškoti teisybės, tačiau, vargu, ar tai bus užfiksuota kaip diskriminacijos atvejis.

„Gal ir galėtų kreiptis, tačiau tai nebūtų joks lygių galimybių pažeidimas. Lietuvoje yra apie tris tūkstančius įstatymų. Tuomet be Lygių galimybių įstatymo reiktų ieškoti kito, kuris galėtų padėti. Jei neklystu Darbo kodekse yra toks punktas, kad negalima reikalauti iš asmens savybių, kurios yra nesusijusios su darbu. Galbūt pagal šį įstatymą būtų galima ką nors nuveikti, bet vėlgi čia viskas labai neapibrėžta ir dar reikia praktikos ir t.t., gerosios patirties“, – teigė pašnekovas.

Lietuvoje dėl diskriminacijos įvairiausių atvejų žmonės labai mažai skundžiasi. V. Dambrava pateikė pavyzdį dėl seksualinio priekabiavimo: net  20-30 proc. per metus susiduria su tokiu priekabiavimu, o kreipiasi tik viena kita moteris. Pašnekovas laidoje „Ryto espresso“ svarstė, galbūt dažnai nelinksta moterys kreiptis į atitinkamas institucijas dėl to, kad bijo susigadinti savo reputaciją, įgauti „aršios kovotojos“ etiketę.

„Nieks kits juk nekalts, mergužėle tu pati“, – juokavao pašnekovas. „Daugelis taip mano, kad merginos pačios kažką daro, kad vyrai joms rodo perdėtą dėmesį, tad ir kaltų toli ieškoti nereikia“, – pridūrė V. Dambrava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius