-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 03

Valdemaras Tomaševskis: „Vilniaus apskrityje būsime pirmi, todėl rinkimai sėkmingi“

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis Valdemaras Tomaševskis štabe bendražygių sutiktas su fanfaromis. Sekmadienį politikas švenčia 54-ąjį gimtadienį. Dėl Vilniaus rajono V.Tomaševskis jaučiasi ramus, o rezultatai Vilniaus mieste šiek tiek nuvilia – greičiausiai liks treti.
Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos štabas
Valdemaras Tomaševskis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga rinkimų rezultatų laukia Vilniaus lenkų kultūros namuose. Čia gausiomis vaišėmis nukloti stalai, tačiau rezultatų laukiančiuosius labiau domina nuolat atsinaujinanti rinkimų rezultatų statistika, o ne maistas.

Akys susmigusios ne tik į televizijos ekranus, bet ir kompiuterius, daug bendraujama telefonais.

VIDEO: LLRA-KŠS į Vilniaus merus iškelta dabartinė vicemerė Edita Tamošiūnaitė

„Tendencijos tokios: Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose mes laimime ir užsitikriname daugumą. Vilniaus mieste šiek teik balsų prarandame, bet greičiausiai būsime pirmame trejetuke.

Vilniaus mieste šiek teik balsų prarandame, bet greičiausiai būsime pirmame trejetuke.

Apibendrinant galima pasakyti, kad išlaikysime pirmą vietą Vilniaus apskrityje, o tai yra beveik trečdalis Lietuvos, daugiau nei 800 tūkst. gyventojų ir beveik pusė BVP. Čia gausime apie 60 mandatų. Todėl galima reziumuoti, kad rinkimai mums buvo sėkmingi. O vertinant tokią stiprią konkurenciją – ir labai sėkmingi“, – kalbėjo V.Tamoševskis.

VIDEO: Valdemaras Tomaševskis: „Vilniaus apskrityje būsime pirmi, todėl rinkimai sėkmingi“

Jis prognozuoja, kad į Vilniaus miesto tarybą pateks penkios ar šešios partijos.

Savivaldos rinkimų rezultatų aptarimą nuo 20 valandos stebėkite specialioje tiesioginėje transliacijoje portale 15min.

LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis tikisi, kad po sekmadienį vykusių savivaldos rinkimų jo partija turės didžiausią frakciją Vilniaus mieste.

VIDEO: Valdemaras Tomaševskis švenčia – kol kas gimtadienį, o ne pergalę rinkimuose

„Tai būtų didžiulė mūsų pergalė“, – sakė V.Tomaševskis.

Šiuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra antra pagal dydį.

Lenkų rinkimų akcijos lyderis taip pat tikisi pasiekti gerų rinkimų rezultatų Trakų rajone, Švenčionių rajone bei Visagine ir tęsti dominavimą Vilniaus rajone ir Šalčininkų rajone. Pastarosiose dviejose savivaldybėse šiuo metu dirba vieninteliai du merai iš LLRA-KŠS.

Savivaldybių tarybose visoje Lietuvoje partija turi 65 narius. Panašius rezultatus lenkų rinkimų akcija tikisi išsaugoti ir po rinkimų. Partija yra iškėlusi sąrašus dešimtyje Lietuvos savivaldybių, šešiose iš jų – su Rusų aljansu.

Iškėlė 7 kandidatus į merus

LLRA-KŠS į Vilniaus merus iškėlė dabartinę vicemerę Editą Tamošiūnaitę. Praeituose tiesioginiuose merų rinkimuose 2015 metais kandidatavo pats partijos pirmininkas V.Tomaševskis ir jam puikiai sekėsi, jį pirmajame ture tik per plauką aplenkė Artūras Zuokas. Tačiau šįkart V.Tomaševskis nusprendė nekandidatuoti.

E.Tamošiūnaitė Vilniaus vicemere tapo 2017-ųjų spalį, kai LLRA-KŠS prisijungė prie Vilniaus valdančiųjų. Ji pakeitė konservatorių Valdą Benkunską, liberalams nusprendus nutraukti darbą su buvusiais koalicijos partneriais Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais.

Daugiau apie rinkimų Vilniuje rezultatus skaitykite ČIA.

Be Vilniaus LLRA-KŠS iškėlė kandidatus į dar 7 mero postus.

Švenčionyse į merus kandidatuoja Zbignevas Jedinskij, Trakuose – Jaroslavas Narkevičius, Širvintuose – Rasa Tamošiūnienė, Visagine – Dmitrijus Ikonikovas, Zarasuose – Sergejus Šepliakovas.

Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose į mero postą kandidatuoja dabartiniai merai Marija Rekst ir Zdislavas Palevičius.

Z.Jedinskij ir J.Narkevičius šiuo metu yra Seimo nariai.

Savo kandidatų sąrašus LLRA-KŠS turi ne tik minėtose savivaldybėse, kur kelia ir kandidatus į merus, bet ir Ignalinos rajone bei Elektrėnų savivaldybėje.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marija Rekst
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Marija Rekst

Dėkoja už pasitikėjimą

„Tikėjausi, labai apsidžiaugiau ir dėkoju rinkėjams, kad pasitiki manimi“, – džiugesio nugalėjusi pirmajame rinkimų ture neslėpė M.Rekst.

„Sąžiningai dirbame. Nedalijame tuščių pažadų. Savivaldybė neįsiskolinusi. Stengiamės pagerinti gyventojų gyvenimo sąlygas. Stengiamės remti verslininkus, sudaryti sąlygas dirbti, investuoti. Remiame smulkiuosius verslininkus, gyventojus atleidžiame nuo žemės mokesčių, daug visokių projektų realizuojame. Jokių korupcijų, skandalų“, – priežastis, kodėl ja taip pasitikima, vardijo politikė.

Be to, ji pasidžiaugė savo stipria komanda: „Savivaldybėje dirba daug jaunimo, bet gerbiame ir žmones su patirtimi, geras balansas.“

Varžosi 13 tūkst. politikų

Rinkimų apylinkės visoje šalyje atsidarė sekmadienį, 7 valandą ryto. Balsavimas tęsėsi iki 20-tos valandos. Rinkimų teisę turi 2 458 013 rinkėjų.

Vietos politikai savivaldos rinkimuose varžosi dėl 60 merų pozicijų ir 1502 mandatų tarybose. Rinkimuose dalyvauja per 13 tūkst. politikų, į merus kandidatuoja per 400.

Didžiausią tarybą turės Vilniaus miestas su 51 atstovu, mažiausią – Neringa ir Birštonas, po 15 tarybos narių. Vidutinio dydžio rajono tarybą sudaro 25 atstovai.

Žemėlapiai sukurti UAB "HNIT-BALTIC" naudojant Esri ArcGIS Online technologiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius