Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 27

„Valstiečiai“ piktinasi S.Gentvilu: ministro veiksmai atrodo dviprasmiški

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos frakcija piktinasi, nes aplinkos ministro Simono Gentvilo veiksmai, pasak jų, atrodo dviprasmiškai, o jo vieši pasisakymai sudaro įspūdį, kad ministras atstovauja kažkieno kito, o ne valstybės interesams. Todėl ministrui teikiami klausimai, į kuriuos jis, kaip nurodyta, privalo atsakyti per 10 dienų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Simonas Gentvilas
Simonas Gentvilas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Frakcija taip pat neatmeta galimybės kreiptis ir į prezidentą, kad šis kuo skubiau įvertintų aplinkos ministro elgesį.

„Ministrui įteikėme 17 klausimų dėl jo veiksmų, kurie, mūsų manymu, yra kontroversiški ir abejotini. Mums nerimą kelia ministro požiūris į priimtų įstatymų įgyvendinimą. Pasigendame ryžtingo noro užtikrinti sklandžią ir nuo interesų grupių įtakos nepriklausomą aplinkos apsaugą, vykdančių valstybės institucijų veiklą.

LVŽS frakcija norėtų išgirsti S.Gentvilo poziciją vertinant problemas ir incidentus dėl taršos Kuršių mariose.

LVŽS frakcija norėtų išgirsti S.Gentvilo poziciją vertinant problemas ir incidentus dėl taršos Kuršių mariose. Mums taip pat didelį nerimą kelia anksčiau viešai skelbta informacija dėl S.Gentvilo bandymų praėjusios kadencijos Seime priimti atitinkamus teisės aktus, palankius įmonei „Grigeo Klaipėda“, užtikrinant, kad minėta įmonė taršos problemas išspręstų be jokių papildomų investicijų ir išlaidų, netgi sutaupant. Už tai būtų sumokėjusi uostamiesčiui priklausanti įmonė Klaipėdos vandenys, kitaip tariant, mokesčių mokėtojai.

Tiesa, kaip vertino pati žiniasklaida, įstatymo prastumti nepavyko, o įmonė „Grigeo“ toliau teršė ir taip sutaupydavo šimtus tūkstančių. Šiandien, būdamas aplinkos ministru, S.Gentvilas į savo komandą priima asmenis, kurie prieš tai atstovavo stambiam verslui.

Todėl turime pagrįstų abejonių dėl būsimų ministerijos sprendimų bei teisės aktų projektų.

Todėl turime pagrįstų abejonių dėl būsimų ministerijos sprendimų bei teisės aktų projektų ir baiminamės, kad teršėjų problemos užguls mokesčių mokėtojų pečius“, – sako LVŽS frakcijos narė Ligita Girskienė, aktyviai kovojanti prieš aplinkos teršimą Klaipėdoje. Kaip žinia, praėjusiais metais L.Girskienė buvo viena pagrindinių aktyvisčių, nepabūgusi aiškintis, kas teršia Kuršių marias ir orą Klaipėdoje.

Kaip teigiama pranešime, kreiptis į aplinkos ministrą ir paprašyti atsakyti į klausimus LVŽS frakcijos narius paskatino ir šiomis dienomis aplinkosaugos sistemą drebinantis skandalas, kai Aplinkos ministerijos ir jai pavaldaus Aplinkos apsaugos departamento (AAD) vadovybės konfliktas atvėrė gilias žaizdas.

„Šį pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje AAD vadovė Olga Vėbrienė informavo, jog kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl aplinkos ministro S.Gentvilo galimai neteisėtų veiksmų ir patiriamo spaudimo. O.Vėbrienė nurodė, kad jai suteiktas pranešėjo statusas. Pati pareigūnė tikino, kad į Generalinę prokuratūrą ji kreipėsi dėl galimai neteisėto, teisės aktus pažeidžiančio jos tiesioginio vadovo, t. y. aplinkos ministro, elgesio“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Olga Vėbrienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Olga Vėbrienė

Pasak LVŽS frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės, Seimo nariai pateikė ministrui rašytinius klausimus pagal Seimo statuto 212 straipsnį, jie yra oficialiai registruoti Seime posėdžių sekretoriate. Ministras į klausimus privalo atsakyti per 10 dienų. Esant poreikiui, gali būti inicijuojama neeilinė Seimo sesija dėl situacijos aplinkosaugos sistemoje.

Su klausimais ministrui galite susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius