Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 20

Valstybinė gripo pandemijos komisija vykdys stebėseną ir koordinuos veiksmus (atnaujinta 13.23 val.)

Vyriausybė priėmė nutarimą „Dėl Valstybinės gripo pandemijos komisijos sudarymo“. Nuolatinės tarpžinybinės komisijos paskirtis – koordinuoti Valstybinės pasirengimo gripo pandemijai programos įgyvendinimą.
Vaistinė
Vaistinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gripas

Valstybinė gripo pandemijos komisija vertins valstybės ir savivaldybių institucijų, dalyvaujančių įgyvendinant Valstybinę pasirengimo gripo pandemijai programą, pasiruošimą gripo pandemijai ir veiklą jai kilus, vertins pasiūlymus, kitų institucijų teikiamą informaciją bei gripo epidemiologinės stebėsenos duomenis, teigiama Vyriausybės pranešime.

Komisija taip pat teiks pasiūlymus Vyriausybei ir Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijai dėl būtinų pasirengimo gripo pandemijai ir jos pasekmių mažinimo priemonių taikymo, esant reikalui inicijuos Gripo programos ir jos priemonių plano peržiūrėjimą ir atnaujinimą, nagrinės prie komisijos sudarytos mokslo ekspertų grupės teikiamą informaciją ir pasiūlymus.

Valstybinėje gripo pandemijos komisijoje kartu su Sveikatos apsaugos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų specialistais dirbs Aplinkos, Krašto apsaugos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Teisingumo, Užsienio reikalų, Ūkio, Vidaus reikalų bei Žemės ūkio ministerijų atstovai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Vyriausybės nutarime numatyta, kad Valstybinei gripo pandemijos komisijai vadovaus Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius