Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Vanduo užliejo Vilniaus Karveliškių kapines

Atlydys sukėlė nelaimę Vilniaus Karveliškių kapinėse. Vanduo užliejo dalį kapaviečių. Artimieji dėl to kaltina miesto savivaldybės tarnautojus. Apie tai trečiadienį pranešė TV3 žinios.
Vilniaus Karveliškių kapines užliejo vanduo
Vilniaus Karveliškių kapines užliejo vanduo / TV3 žinių nuotr.

Šią savaitę pradėjo tirpti sniegas, todėl dalis Vilniaus Karveliškių kapinių buvo užlietos. Po vandeniu atsidūrė kapai, gėlės, žvakės, apsemti kryžiai ir praėjimo takeliai.

Vietomis vandens buvo iki kelių, todėl žmonės negalėjo aplankyti artimųjų kapų.

TV3 žurnalistams sargai teigė, kad tokia padėtis čia būna kasmet, tačiau kapinių administratorius Darius Jakutonis tvirtino priešingai – šiemet vanduo pakilo smarkiausia.

„Problema būdavo, kad ant keliukų susidarydavo vanduo. Nesemdavo kapų. Šalia kapų yra įrengtas šulinys vandens subėgimui. Rudenį, 2016 metais, buvo padarytas drenažas, – aiškino D.Jakutonis. – O šį kartą gavosi taip, kaip gavosi. Nes buvo sniego daug susikaupusio.“

Trečiadienį vandenį bandė susemti keturios „Vilniaus vandenų“ autocisternos. Darbininkai iki vėlaus vakaro sausino žemę. Teigiama, kad išviso jie padarė 18 reisų. Didesnė dalis vandens buvo išpilta į šalimais esančius griovius.

Karveliškių kapinėse kalbinta Lidija pasakojo, kad atėjo pažiūrėti, ar patvinęs vanduo neišplovė prieš kelerius metus palaidoto sūnaus kapo.

TV3 žinių nuotr./Vilniaus Karveliškių kapines užliejo vanduo
TV3 žinių nuotr./Vilniaus Karveliškių kapines užliejo vanduo

„Tai baisu. Artimiesiems tai labai baisu. Tai jau ne pirmas kartas“, – TV3 žinioms sakė moteris.

Lidija tikino, kad vandens čia buvo ir tada, kai laidojo jos sūnų. Tačiau apie tokius potvynius sužinojo tik tada, kai jau buvo išsipirkusi vietą kapui.

„Atvažiavau iš pat ryto“, – žurnalistams sakė vilnietė Irena, Karveliškių kapinėse lankanti tris kapus. Jos artimųjų kapų vanduo neapsėmė.

Kalbinti žmonės piktinosi, kad anksčiau šių kapinių vietoje telkšojo vandens telkinys, todėl Vilniaus miesto savivaldybė esą turėjo paruošti žemę, prieš leisdama čia laidoti palaikus.

„Pasakyti, kad „jūs mums kompensuokite“, yra paprasčiausia. Žmonės irgi turi kreipti dėmesį ir į aplinką, ir į gamtos padarinius, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Virginijus Pauža. – Mes nagrinėsime pavasarį galimybę ten įrengti vandens nuleidimo šulinius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius