Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 17

Vasario 16-ąją lietuviai plūdo apsipirkti į Lenkiją

Nors vasario 16-ąją Lietuvoje buvo švenčiama ir Lietuvos valstybės atkūrimo diena, ir Užgavėnės, nemažai lietuvių tądien rūpinosi ne tuo, kaip švęsti, o kaip pigiau nusipirkti produktų – jie vyko apsipirkti į Lenkiją.
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose / 15min.lt skaitytojo Džono nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė, kad ilgasis savaitgalis džiugino šalių kaimynių verslininkus – mat lietuviai plūdo į Lenkijos ir Latvijos slidinėjimo centrus.

Nors lietuviai sako pastebėję, kad Lenkijoje produktai nebėra taip smarkiai pigesni nei mūsų šalyje ir ten važiuoti apsipirkti nebe taip smarkiai apsimoka, vasario 16-ąją tradicija važiuoti apsipirkti į Lenkijos miestus vėl atgijo, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Suvalkų parduotuvių stovėjimo aikštelėse antradienį buvo daugybė automobilių lietuviškais numeriais. Pasinaudoję nedarbo diena daugybė lietuvių čia atvyko nusipirkti pigesnių produktų. Nemažai lietuvių buvo ir Suvalkų turguje. „Lietuvos ryto“ televizijos kalbinami žmonės sakė, kad viskas puikiai dera – ir apsipirkimas, ir šventė. „Vasario 16-ąją irgi valgyti norisi“, – sakė vienas į Suvalkus apsipirkti atvykęs vyras.

Netoli sienos su Lenkija gyvenantis vyras teigė, kad apsipirkti į šalį kaimynę važinėja iki šiol nuolat. Jis skaičiavo – Lietuvoje 8 litus kainuojanti dešra Lenkijoje kainuoja 6 litus, 10 litų kainuojančios mėsos pas kaimynus galima įsigyti perpus pigiau. Cukrus kainuoja du litus, kiaušiniai – dar pigiau.

Kai kurie apsipirkti atvykę lietuviai neslėpė – produktus į gimtinę jie veža ir parduoti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius