Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 03

A.Valinskas: popiežius palaiko Rusiją, o mes tylime!

Popiežiaus Pranciškaus prorusiškos kalbos vis labiau kursto pyktį Ukrainoje ir tarp jos rėmėjų. Pernai leptelėjęs, kad Rusijos agresiją galėjo išprovokuoti „NATO lojimas“, šį rudenį jis pagyrė rusų imperinį paveldą. Laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas sako, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerija turėjo reaguoti kitaip.

Rugpjūčio pabaigoje vaizdo ryšiu kreipdamasis į Sankt Peterburge susirinkusį Rusijos katalikišką jaunimą, popiežius Pranciškus paragino sekti Petro Didžiojo ir Jekaterinos Didžiosios, kuriuos jis pavadino „didžios, apsišvietusios, didžios kultūros ir didelio žmoniškumo imperijos“ valdovais, keliu.

Iš karto po to Vatikanas suskubo aiškintis, kad popiežius Pranciškus neketino šlovinti Rusijos imperializmo. Tačiau Kremlius jau džiūgavo viešai teigdamas, kad Rusijos valstybė turi turtingą palikimą ir kad gerai, jog popiežius išmano Rusijos istoriją.

Arūnas Valinskas, Vaidotas Beniušis ir Aurimas Perednis
Arūnas Valinskas, Vaidotas Beniušis ir Aurimas Perednis

Lietuvos ambasada prie Šventojo sosto išplatino Vatikano pasiteisinimą, už ką sulaukė kritikos. Galiausiai užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė su Vatikano atstovu Lietuvoje aptarė situaciją, tačiau pokalbio detalės nebuvo atskleistos, o faktas patvirtintas tik po žurnalistų užklausų.

A.Valinskas žodžių į vatą nevynioja – rodoma pagarba popiežiui jam primena Vladimiro Putino dievinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius