Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 18 /13:54

Vėjas Dargužiuose išvartė palapines, pabėgo per 40 žirgų – atšaukiamos konkūrų varžybos

Šį savaitgalį Klaipėdos rajone, Dargužiuose, turėjęs vykti atviras Lietuvos konkūrų čempionatas atšauktas – naktį iš penktadienio į šeštadienį siautęs škvalas padarė daug žalos.
Vėtros sugriautos palapinės
Vėtros sugriautos palapinės / 15min skaitytojo Pauliaus nuotr.

Pranešama, kad stiprus vėjas nupūtė dvi palapines-arklides, kuriose laikyti žirgai. Iš jų pabėgo daugiau kaip 40 žirgų.

Nuo ankstaus ryto žirgų ieškoję savininkai dalį jų rado nuklydusius per 15 kilometrų.

Likusius žirgus savininkai rado tik apie 11 val.

Škvalo metu kai kurie gyvūnai patyrė sužalojimų – apibrozdinimų ir kitų sumušimų, pametė pasagų.

Dėl susiklosčiusių aplinkybių organizatoriai nutarė nutraukti čempionatą, kuris Klaipėdos rajone turėjo vykti birželio 17-19 dienomis.

Medžius šalino visą naktį

Klaipėdos regiono pareigūnai visą naktį šalino ant kelius užtvėrusius medžius. Vien mieste per naktį tokių medžių buvo 10, apskrityje – 42.

Pranešama, kad Palangoje, Liepojos gatvėje, naktį medis nuvirto ant „Audi“ automobilio. Šilutėje – ant ūkinio pastato.

Daug kur kritę medžiai nutraukė elektros laidus.

15min nuotr./Nuo kelio Klaipėdoje šalinami medžiai
15min nuotr./Nuo kelio Klaipėdoje šalinami medžiai

Elektros neturi 45 tūkst. vartotojų

Dėl siautusio škvalo šeštadienį vidurdienį elektros tiekimas dar buvo sutrikęs maždaug 45 tūkst. vartotojų, pranešė dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Pasak pranešimo, gedimus daugiausia lėmė gūsingo vėjo nutrauktos oro linijos, ant jų virtę medžiai ar šakos. Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau – naktį iš penktadienio į šeštadienį – škvalas smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

VIDEO: Škvalas nusiaubė Druskininkus

12 val. duomenimis, Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 13,5 tūkst., Alytaus regione – 10 tūkst. klientų, Vilniaus regione – 8,1 tūkst. klientų, Klaipėdos regione – 5,9 tūkst. klientų. Utenos regione be elektros buvo likę 3,4 tūkst. klientų, Panevėžio – 2,3 tūkst. klientų, Šiauliuose - 1,6 tūkst. klientų.

„Šiuo metu visoje Lietuvoje gedimus šalina 242 operatyvinės komandos, kurios suburtos iš ESO ir rangovų darbuotojų. Pirmiausia gedimus šaliname ten, kur be elektros yra likę daugiausia gyventojų. Oro sąlygos gerėja, tad vis didesniam skaičiui klientų atnaujiname elektros tiekimą“, – sakė ESO Tinklų eksploatavimo tarnybos direktorius Dalius Svetulevičius.

ESO primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

VIDEO: Škvalas nusiaubė Druskininkų miestą

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Šalinti nulaužtų medžių ugniagesiai per parą visoje Lietuvoje vyko apie 300 kartų. Daugiausia iškvietimų buvo Kauno, Vilniaus, Alytaus apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius