Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Vėlyvų keleivių patogumui – naujas maršrutas iš oro uosto

Padaugėjus tiesioginių skrydžių iš ir į Kauno oro uostą, laikinosios sostinės ir oro uosto valdžia nusprendė pakoreguoti maršrutu „Kaunas–oro uostas–Kaunas“ kursuojančių autobusų grafiką.
Autobusas Kaune.
Autobusas Kaune. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo gegužės 24–osios autobusu Kauną galės pasiekti net ir naktį į Kauno oro uostą atskridę oro keleiviai. Autobusas palauks ir vėluojančių lėktuvų reisų keliautojų.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyriausiojo specialisto Tado Metelionio, nuo gegužės 1 dienos buvo pakeista į Kauno oro uostą vykstančių 29–ojo autobusų maršrutų eismo trasa, garsinėje autobusų sistemoje buvo patalpinti informaciniai pranešimai anglų kalba.

„Tai padaryti buvo nuspręsta, vos sužinojus, kad Kauno oro uoste bus įkurta „Ryanair“ lėktuvų bazė ir iš Kauno tiesiogiai bus galima pasiekti daugiau Europos miestų, taigi, į laikinąją sostinę atskris daugiau užsienio turistų,“ – sakė bendrovės „Kauno autobusai“, kuriuos autobusai aptarnauja ir Kauno oro uosto keleivius, generalinis direktorius Mindaugas Grigelis. Ateityje ketinama autobusų maršrutus bei kitą turistams svarbią informaciją autobuse skelbti ir vokiečių kalba.

Dar viena naujovė – nuo gegužės 24–osios paankstintas 29–ojo autobusų maršruto išvykimas į oro uostą: autobusai į Kauno oro uostą atvyks jau 4.30 val. ryto. Be to, nuo gegužės 24 dienos į Kauno oro uostą net ir vėliausiai reisais atvykstantiems žmonėms bus sudarytos sąlygos patogiai ir pigiai atvykti į Kauno miestą: vakarais ir naktį kursuos naujas – 29E – autobusų maršrutas.

Šio maršruto autobusai nestos visose pakeliui esančiose stotelėse, o važiuos Aerouosto gatve, magistraliniu keliu A6, Savanorių prospektu, E.Ožeškienės gatve, K.Donelaičio gatve, Vytauto prospektu ir M.K.Čiurlionio gatve.

„Naujasis maršrutas pirmiausia skirtas tiems keleiviams, kurie į Kauno oro uostą atvyks paskutiniais lėktuvų reisais. Iki šiol vienintelis būdas (be nuosavų ar nuomotų automobilių) pasiekti Kauną jiems būdavo taksi paslaugos, nes paskutinis 29–ojo maršruto autobusas iš oro uosto išvažiuodavo po 23 val. ir daugiau nebeatvažiuodavo. Pradėjus kursuoti 29E maršruto autobusui viešuoju transportu miestą galės patogiai pasiekti net ir tie žmonės, kurių lėktuvas vėluos atskristi į Kauną. Nors pagal tvarkaraštį 29E maršruto autobuso išvykimo laikas iš oro uosto stotelės numatytas 0.30 val., iš Kauno oro uosto jis pajudės tik tuomet, kai lėktuvo keleiviai bus išlipę ir atsiėmę bagažą. Taigi, jei atvykstantis lėktuvas vėluos, 29E maršruto autobusas neišvyks iš stotelės minėtu tvarkaraščio laiku“, – sakė M.Grigelis.

Planuojama, kad apie keleivių laukiantį autobusą, bilietų kainas ir kitą reikalingą informaciją į Kauną atvykę oro turistai ras pačiame Kauno oro uoste – ji  bus skelbiama švieslentėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius