Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 27

Kol kas vengiama brutalių priemonių prieš arenose alkoholį vartojančius asmenis

Uždraudus arenose vartoti alkoholinius gėrimus, draudimo paiso tik nedaugelis ištroškusiųjų. Alkoholinių gėrimų, ypač alaus, arenose ir toliau vartojama gausiai. Tuo metu atsakingieji teigia, kad ėmėsi prevencinių priemonių prieš įstatymo pažeidėjus, viena jų – nealkoholinio alaus populiarinimas.
alaus bokalas
Alaus bokalas / 15min.lt nuotr.

„Tai kas vyksta arenose – baisu,  – nevartok.lt kalbėjo parlamentaras, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.  – Žmonės nesuvokia, kad įstatymų reikia paisyti. Varžybos vyksta, o kai kurie piliečiai ir toliau geria alų. Manau, kad pavasarį Seimo sesijoje imsimės dar griežtesnių priemonių ir numatysime arenų savininkų atsakomybę. Kol kas jie nesupranta, kad vėzdas gali smogti dar stipriau. Apmaudu, kad žmonės nesupranta, kad į varžybas ateina šeimos su vaikais, ir šalia jų geria alų.“

Ši problema policijai yra gerai žinoma. Vilniaus VPK viešųjų ryšių specialistas Paulius Radvilavičius 15min.lt sakė, kad artimiausiu metu policijos reidai į Vilniuje esančias arenas neplanuojami, tačiau stengiamasi vykdyti prevencinę veiklą.

„Bendradarbiaujame su administracija ir jų samdomomis saugos bendrovėmis. Stengiamasi populiarinti nealkoholinį alų, kad dėl sportinių aistrų pajutus troškulį būtų galima jį numalšinti nealkoholiniu alumi“, – sakė policijos atstovas.

Jo teigimu, apsaugos bendrovių prašoma, kad būtų atidžiai stebima, ką žiūrovai įsineša į arenas.

Todėl, kai sakoma, kad žmogus vartojo alų, galbūt jis iš tikrųjų gėrė nealkoholinį alų, – sakė Aistė Jankūnaitė.

„Pastaruoju metu padaryta išvada, kad situacija yra šiek tiek pagerėjusi, buvo organizuotas ne vienas susitikimas tiek su „Siemens“ administracija, tiek su kitų arenų pareigūnais, kalbėta, kad bus imamasi prevencijos, o ne brutalios intervencijos“, – salė P.Radvilavičius.

Apie prevencines priemones kalbėjo ir „Siemens“ arenos atstovė spaudai Aistė Jankūnaitė.

„Prie visų barų, prie durų pakabinti užrašai, kad draudžiama vartoti alkoholį salėje, taip pat yra prekiaujama nealkoholiniu alumi. Todėl, kai sakoma, kad žmogus vartojo alų, galbūt jis iš tikrųjų gėrė nealkoholinį alų“, – sakė A.Jankūnaitė.

P.Radvilavičiaus teigimu, išvaryti iš arenos apgirtusius ar alkoholį vartojančius asmenis yra pakankamai sudėtinga.

Priimtas skubotai ?

Bendrovės „Universali arena“ generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis 15min.lt teigė manąs, kad įstatymas buvo priimtas skubotai.

„Manau, kad problema yra gilesnė. (...) Kovota buvo prieš alkoholizmą, naktinę prekybą, pilstomą alų. Punktas apie alkoholio vartojimą arenoje praėjo nepastebėtas. Juk negalėjo valstybė, kuri daugiau kaip pusę milijardo litų sudėjo į arenos statybas, ir aludariai, kurie yra vieni didžiausių sporto ir arenų reklamos užsakovų, šitaip pasielgti su arenomis“, – sakė V.Šiugždinis.

Jo teigimu, arenoje dar nėra buvę jokio incidento dėl alkoholio vartojimo.

„Įstatymą mes gerbiame. Bet tvarką turi prižiūrėti policija. Mes neturime įgaliojimų kažką bausti. Mes tik įspėjame žmones, kiekvienam perkančiam dar ir pasakome, kad negalima į vidų neštis alkoholinio alaus. Tikimės, kad žmonės yra sąmoningi“, – kalbėjo arenos direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius