-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 20

Verslininkai susirūpino apsauga nuo gripo

Gripo epidemijos išgąsdinti Lietuvos verslininkai savo darbuotojus verčia dažniau plauti rankas. Taip pat jau pripirkta medicininių kaukių. Kai kuriose įmonėse jas nešioti tapo privaloma, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Kiaulių gripas
Kiaulių gripas / „Scanpix“ nuotr.

Verslininkai jau ėmėsi papildomų saugumo būdų, nes susirgus nemažai darbuotojų jie negalėtų įvykdyti užsakymų arba nespėtų aptarnauti klientų, todėl patirtų nuostolių. Medicininių kaukių ir dezinfekavimo priemonių prisipirko gamyklos, prekybos centrai, net bankai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Prekybos tinklas „Maxima LT“ kaukes jau išsiuntinėjo į visus prekybos centrus. Tačiau kol kas pardavėjoms ir kasininkėms nešioti kaukių nenurodoma, nes baiminamasi sukelti paniką. Dėl tokių pat priežasčių pirkti kaukių visiems darbuotojams kol kas nedrįsta ir „Rimi“. Darbdaviai ragina pavaldinius dažniau plauti rankas, o kuriam nors sunegalavus siunčia namo.

Apsaugos priemonių darbuotojams nupirko ir „Swedbank“, bet kaukių nešioti neprivaloma.

Kur kas didesnę tikimybę užsikrėsti turi vaistininkai. Darbuotojų, nešiojančių kaukes, pastarosiomis dienomis jau galima pamatyti kai kuriose „Šeimos“ vaistinėse. Šio tinklo vadovas Gytis Bendorius tikina, kad apyvarta prasidėjus epidemijai padidėjo nedaug – vaistai nuo peršalimo sudaro labai mažą pirkinių dalį.

Prekybos tinklas „Iki“ šiandien pradės žymėti visas prekes, kurios padeda gydytis nuo peršalimo ligų, gripo ar stiprinti imunitetą, – česnakus, citrinas ir pan. Medaus pardavimas „Iki“ šiomis dienomis padidėjo 40, o citrinų – 20 procentų. Imbiero šaknų nuperkama net tris kartus daugiau.

Apsaugines kaukes vakar turėjo visi 450 saldainių fabriko „Vilniaus pergalė“ darbuotojų. Taip pat ėmė saugotis Šiaulių fabriko „Rūta“ darbuotojai.

„Gripas nėra pasiteisinimas“, – sakė „Rokiškio sūrio“ vadovas Dalius Trumpa.

Bendrovė „Tiketa“ tvirtina, kad bilietų į įvairius kultūros ir sporto renginius žmonės kol kas perka kaip ir anksčiau. Kol kas nė vienas kultūros renginys dėl gripo neatšauktas, tačiau teko atidėti kai kurias Lietuvos krepšinio ir Nacionalinės krepšinio lygų rungtynes. Mažiau spektaklių vyksta ir Vilniaus „Lėlės“ teatre – darbo dienomis jie būdavo užsakomi moksleivių grupėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius