-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 06

Vestuvės pajūryje: įsimylėjėliai pasirenka ir netikėčiausius kampelius

Iki Vecekrugo kopos veda vingiuotas, akmenukais dengtas kelias, o kad ją pasiektum reikia nukeliauti du kilometrus. Tokią vietą santuokai pasirinko Neringoje susituokti pernai panorusi pora. Palanga bei Nida vilioja romantikos ieškotojus, tiesa, ant jūros kranto besituokiančių ne taip gausu, mat gąsdina Baltijos vėjai bei neprognozuojami orai.
„Nidos seklyčios“ rotonda kelia daug diskusijų.
Vestuvėms padabinta Nidos kavinė / Nidos seklyčios nuotr.

Neringoje pernai susituokė 48 poros, pusė jų santuokai pasirinko bažnyčią, likusieji sudarė civilinę santuoką.

„Vietos labai skirtingos. Prie jūros tuoktis nėra populiaru vien dėl orų. Praėjusi vasara buvo dėkingesnė, o prieš tai būdavo tokios vasaros, kad net prie geresnių norų neįmanoma sutuokti.

Jei leidžia oras tokių santuokų būna, atokiau nuo pagrindinių paplūdimių. Renkamasi tuoktis ir prie saulės laikrodžio, prie marių, ant molo, prie Thomo Manno namelio, kur yra aikštelė su vadinamu itališku vaizdeliu“, – 15min pasakojo Neringos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Edita Vaičiūnienė.

Šiemet vedėjai itin įstrigo santuoka, kurią ji įregistravo ant Vecekrugo kopos. Iki jos teko keliauti du kilometrus.

„Tai buvo pirmą kartą. Pasirinko žmonės tokią vietą, kur gana sudėtinga nukakti. Ten reikia savo kojom nueiti labai toli. Jei, sakykime, daugiau santuokų būtų tą dieną, tai tiesiog negali pusę dienos nueiti ir pareiti. Pora kilometrų reikia eiti ne šiaip geru taku, o taku, kur akmenukų yra ir visko. Ir žmonėms gana sudėtinga, bet tądien buvo viena santuoka.

Pas mus visur vaizdas atsiveria neblogas ir prie saulės laikrodžio, tik sudėtinga nuvažiuoti, lankytojų daug vasarą. Rudenį mėgstamas „Kupolas“, esantis pajūry.

Neringoje pasirenkamos įvairios vietos. Tai ir gamtoje, viešbučių teritorijoje, jei blogesnis oras“, – sakė E.Vaičiūnienė.

Neringiškės teigimu, įsimylėjėliams leidus tuoktis jų pasirinktose vietose į šį kraštą atvykstančiųjų nepadaugėjo.

„Anksčiau irgi buvo ne daug, o kai leido įvairiose vietose, manęs klausė, ką mes darysim, visa Lietuva važiuos, o aš sakiau, kad taip nebus, nes ir anksčiau, kas norėjo, susitvarkė ir Neringoje susituokė. Sakiau, kad statistika nepasidarys kitokia, nes tiesiog teritorija gana sudėtinga sutuokti, šventę suorganizuoti sudėtinga. Vasarą srautai labai dideli, sudėtinga pokyliui gauti vietą, restoranai ar barai ir taip turi klientų, viešbučiai būna užrezervuoti poilsiautojų, tad dviem parom gauti yra sudėtinga.

Santuokų, pastebėjome, daugiau būna rudenį, po vasaros sezono, rugsėjį arba gegužės mėnesį. Liepą ir rugpjūtį, kai santuokų laikas, jų Neringoje palyginus nedaug“, – 15min pasakojo vedėja, lanksčiai žiūrinti į porų norą pakeisti santuokos vietą. Tokį pageidavimą paprastai padiktuoja likus kelioms dienoms iki santuokos numatomi prasti orai.

„Deriname su žmonėmis, kad visi būtų laimingi“, – šypteli moteris.

Kilimų nebetiesia

Palangoje pernai susituokė 276 poros, 94 iš jų santuokas sudarė bažnyčioje.

„Registruojame santuokas ir pajūryje, kas bijo vėjo, eina į rotondą, ant Birutės kalno. Mėgstamas mažasis parteris, kur yra rožynas, viešbučių teritorijos, kurios yra arčiausiai jūros, turi priėjimą prie kopų“, – pasakojo Palangos civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pavaduotoja Vilma Vaitkuvienė.

Moteris pastebėjo, kad pastaraisiais metais poros į šventes daug nebeinvestuoja, o prioritetą teikia kelionėms.

„Seniau būdavo, kad pliažuose kilimais išklodavo, kad neitų smėliu, eitų kilimu. Dabar dažniausiai basomis ateina“, – pasakojo moteris.

Norintys susituokti už civilinės metrikacijos biuro ribų už tokią paslaugą turi sumokėti 60 eurų.

Susituokė laivuose

Klaipėdoje pernai sutuoktos 1 236 poros. Pasak Klaipėdos metrikacijos skyriaus vedėjos Gražinos Misevičienės, skaičiai kasmet sukasi maždaug apie 1 200.

Tarp populiariausių tuoktuvių vietų už santuokų rūmų ribų – viešbučių bei kavinių erdvės, pokylių salės.

„Pernai tuokėme ir piliavietėje, kultūros fabrike, Girulių viešojoje bibliotekoje, Baroti galerijoje. Prie jūros gana mažai sutuokiame, galbūt Palanga, Neringa daugiau, Klaipėda nelabai turi pasiūlyti paplūdimių, pritaikytų asmeninėms šventėms, be to, vasarą turime nemažai poilsiautojų. Nėra populiaru prie jūros. Kasmet populiari vieta yra Botanikos sodas, devynias poras sutuokėme laivuose“, – pasakojo vedėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius