Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 18

Vienuolynas tikisi savivaldybės paramos

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje bus svarstoma, ar skirti 800 tūkst. Lt paramą įgyvendinant Pažaislio vienuolyno svečių namo restauravimo ir pritaikymo turizmui projektą.
Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis pastatytas XVII-XVIII a. yra laikomas vienu gražiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje.
Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis pastatytas XVII-XVIII a. yra laikomas vienu gražiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Šio projekto tikslas yra užtikrinti Pažaislio kamaldulių vienuolyno paveldo naudojimą, restauruojant vienuolyno svečių namą ir pritaikant jį piligrimų, maldininkų ir vienuolyno svečių apgyvendinimui, maitinimui bei kultūrinių renginių organizavimui.

Užpernai Kongregacija įkūrė VšĮ „Pažaislio kultūros ir turizmo centras“ ir kartu inicijavo projektą „Pažaislio kamaldulių vienuolyno svečių namo restauravimas ir pritaikymas turizmui“. Siekiant pasinaudoti ES struktūrinės paramos lėšomis, Kongregacijos kvietimu Centro dalininke tapo ir Kauno miesto savivaldybė.

Projektas bus finansuojamas ES struktūrinės paramos Sanglaudos skatinimo veiksmų programos lėšomis. Projektą numatoma įgyvendinti 2009-2012 m. Preliminari projekto vertė siekia apie 15 mln. Lt. Iš ES fondų bei valstybės biudžeto planuojama skirti apie 9,5 mln. Lt.

Vienuolės gyvena iš dirbančių seserų gaunamų atlyginimų, pensijų bei aukų. Įvertinant įgyvendinamų projektų dydį bei ribotas Kongregacijos finansines galimybes projekto įgyvendinimui vienuolyno bendrija prašo Kauno savivaldybės administracijos skirti 800 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius