TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 28

Viešasis interesas – šiukšliadėžėje: Vilniaus valdžia atsisako atskleisti M.Pakalnio išeitinę išmoką

Vilniaus valdžia atkakliai slepia, kokia išeitinė išmoka skirta pareigas palikusiam Vilniaus vyriausiajam architektui Mindaugui Pakalniui. Savivaldybės atstovas ginasi, kad pinigų negali nurodyti dėl „darbo etikos“, nors žiniasklaidos priežiūros tarnyba neabejoja – visuomenė turi teisę žinoti šiuos duomenis, nes pareigas paliko svarbus viešasis asmuo, o išmoka jam skirta iš biudžeto pinigų.
Mindaugas Pakalnis
Mindaugas Pakalnis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rugpjūtis prasidėjo netikėta žinia – Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad šalių susitarimu atsisveikinama su daugiau nei 7 metus pareigas ėjusiu vyr. architektu M.Pakalniu.

Tuo metu sostinės vadovas Valdas Benkunskas buvo sulaukęs raginimų įvertinti vyr. architekto darbą, tačiau pats M.Pakalnis tvirtino, kad sprendimas yra „ne spontaninis, jis bendro senokai“.

Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Mindaugas Pakalnis
Skirmanto Lisausko /15min nuotr./Mindaugas Pakalnis

15min kilo klausimų dėl šio „išsiskyrimo“ aplinkybių, pagrindinis klausimas – kokia išeitinė išmoka skirta M.Pakalniui, taip pat klausėme ir apie pastaruoju metu gautas premijas, priedus bei tarnybines nuobaudas.

Sostinės savivaldybės atstovas spaudai Gabrielius Grubinskas šią informaciją pateikti atsisakė.

„Mindaugas Pakalnis vyriausiojo architekto pareigas paliko bendru sutarimu, todėl be jo sutikimo į klausimus, susijusius su jo darbu atsakyti negalime. Savivaldybėje siekiame išlaikyti etišką ir profesionalią darbo kultūrą, pagrįstą pagarba. Viešai aptarinėti konkrečių asmenų neplanuojame, nes tai prasilenktų su darbo etika“, – sakė savivaldybės atstovas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdas Benkunskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdas Benkunskas

Savivaldybės atsakymas – ne pagal įstatymą

Dėl to, kad Vilniaus miesto savivaldybė 15min nepateikė informacijos apie M.Pakalniui skirtą išmoką bei kitus dalykus, kreipėmės išaiškinimo į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą, kuri paaiškino, kaip toks savivaldybės atsakymas dera su Visuomenės informavimo įstatymu.

„Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos nuomone, Vilniaus miesto savivaldybės atsisakymas teikti Jūsų prašomą informaciją nesiderina su Visuomenės informavimo įstatyme įtvirtinta prievole teikti informaciją apie savo veiklą“, – rašoma 15min pateiktame tarnybos atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius