-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 18

Viešojo saugumo tarnybos vadovas Sergejus Madalovas nemato nusižengimo įdarbinant giminaičius

Saviškių protegavimu priimant į darbą Viešojo saugumo tarnyboje (VST) kaltinamas jos vadovas generolas Sergejus Madalovas nurodo, kad sprendimai buvo priimti prieš 15-20 metų, nei savo, nei savo pavaldinių kaltės sako nematantis.
Sergejus Madalovas
Sergejus Madalovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tyrimas pradėtas seniai. Mes viską pristatėme, o kas bus – tas bus. Aš niekada nieko nebijau, išskyrus Dievo. Nematau jokio nusižengimo“, – BNS sakė S.Madalovas.

Generolas BNS tvirtino, kad tyrimas pradėtas dar prieš tris mėnesius. Jis stebėjosi, jog informacija apie tai paviešinta prieš pat jo karjeros pabaigą – jis nuo liepos 1-osios išeina į pensiją. VST vadovas teigė žinantis asmenį, kuris galėjo skųstis dėl jo ir kitų tarnybos vadovų, tačiau jo neįvardijo.

Jis tikino, kad žentas Donatas Stašys ir dukra Anželika Stašienė įdarbinti prieš daugiau nei 20 metų, tuo metu jie nebuvo pažįstami.

„1991-aisiais mes priėmėme šauktinius – jis (D.Stašys) buvo šauktinis, po to tapo seržantu ir liko tarnauti mūsų tarnyboje. Aišku, aš (priėmiau sprendimą), kas gi dar“, – BNS apie tarnyboje dirbantį žentą kalbėjo.

Pasak jo, dukra A.Stašienė įdarbinta 1993-iaisias.

„Ją įdarbinome eiline inžinerinėje tarnyboje prižiūrėti tvoros ir taip toliau – neturėjome žmonių tuo momentu ir kiekvienas buvo auksinis. Net mano atlyginimas 1993 metais buvo šiek tiek didesnis, nei eilinio policininko. Įsivaizduokite, kiek gaudavo eiliniai. Tad atėjus dukrai, jie po penkerių metų tapo vyru ir žmona. Taip jis tapo mano žentu – uždrausti dirbti aš jam negalėjau“, – sakė VST vadovas.

Nemato pagrindo nepriimti

S.Madalovas tvirtino, kad jo vaikaitis įdarbintas dėl tos pačios priežasties – „nes nebuvo šauktinių“. Tiek jo pavaduotojo Jono Zautros giminaičiai, tiek ir jo paties, įskaitant žmonos sesers dukrą S.Steponenko ir du jos vaikus, esą priimti „eiliniais“ ir uždirba mažus atlyginimus.

„O kokiu pagrindu man jų neprimti? – stebėjosi jis. – Gal kai mūsų ministras priims sprendimą ir bus atlyginimai 1000 eurų, gal tada bus daugiau žmonių. Dabar kiekvienas žmogus mums yra auksinis. Kodėl nepriešaravau, kad būtų tie vaikai – kad nepabėgtų į Angliją, į Ispaniją, kad liktų Lietuvoje.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sergejus Madalovas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sergejus Madalovas

Kaip ketvirtadienį paskelbė „Lietuvos rytas“, VST įvairiose pareigose šiuo metu dirba S.Madalovo duktė Anželika Stašienė, žentas Donatas Stašys, taip pat anūkas, giminaitė S.Stepanenko ir jos vaikai Anželika ir Artūras. VST taip pat dirba J.Zautros žmona Tatjana, duktė, sūnus ir abiejų jų sutuoktiniai. Anot dienraščio, vadovaudamas atestacijos komisijai J.Zautra pats pasirašė rekomendacijas, kad jo duktė Rita Zautraitė-Baukuvienė, žentas Valdas Baukus ir marti Eglė Zautrienė yra tinkami eiti pareigas. J.Zautra, eidamas VST vado pavaduotojo pareigas, į darbą priėmė ir savo sesers vyrą Viktorą Iliuchiną.

Dėl Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovų ir pareigūnų galimo piktnaudžiavimo tarnyba Vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė pradėjusi vidinį tyrimą, jį atlieka ministerijos generalinis inspektorius. Ministras Saulius Skvernelis dėl tarnybos vadovų S.Madalovo ir J.Zautros taip pat kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius