Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 10 18

Viešųjų juridinių asmenų steigimo dokumentų registravimui numatoma paprastesnė tvarka

Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos parengtam Civilinio kodekso pakeitimo projektui, kuriuo siekiama supaprastinti viešųjų juridinių asmenų, kurių steigėja ar savininkė yra valstybė ar savivaldybė, steigimo dokumentų rengimo ir registravimo Juridinių asmenų registre tvarką. Steigimo dokumentams bus taikomi tik teisėkūros reikalavimai, nebetaikant reikalavimo atskirai jų pateikti Juridinių asmenų registrui, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
LR civilinis kodeksas
LR civilinis kodeksas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai – dar vienas žingsnis, kuris mažins biurokratiją. Jį patvirtinus valstybės ar savivaldybės institucija, norėdama, pavyzdžiui, pakeisti pavaldžios įstaigos nuostatus, turės juos pateikti tik Teisės aktų registrui, o per registrų sąveikos sistemą duomenys bus perduoti Juridinių asmenų registrui. Todėl nebereikės dokumentų teikti dukart, kaip buvo iki šiol. Procesas bus greitesnis ir ekonomiškesnis“,– teigia teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Duomenų teikimo per registrų sąveikos sistemą pokyčiai leistų sutaupyti apie 13 tūkst. eurų valstybės ir savivaldybių biudžeto lėšų per metus.

Šiems siūlymams dar turės pritarti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius