Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 24

Vietoj rekonstrukcijos siūlo statyti naują Panemunės tiltą

Ne vienerius metus apie Panemunės tilto rekonstrukciją diskutavusi miesto valdžia gavo naują pasiūlymą – ant senojo tilto ašies statyti naują. Trečiadienį Kauno miesto savivaldybėje pristatytas naujo Panemunės tilto statybos techninis projektas. Preliminariais skaičiavimais, tilto statyba kainuotų 107 mln. Lt.
Kelininkai pluša ant Panemunės tilto
Avarinės būklės Panemunės tiltas kol kas buvo tvarkytas tik kosmetiškai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Techninį projektą politikams ir valdininkams pristatęs VĮ „Transporto ir kelių tyrimo institutas“ projektų vadovas Mečislovas Jocius pažymėjo, jog rengdami techninį projektą jie svarstė tris variantus. Visuose jų buvo siūloma esamą perdangą išardyti ir ant rekonstruotų atramų įrengti naują plienbetoninę perdangą bei praplatinti tiltą iki keturių eilių. Pasirinktas optimaliausias variantas – naują tiltą statyti ant senojo ašies. Numatomas tilto plotis – 20,8 metrų, ilgis – 273 metrų. Pasak projekto rengėjų, tiltas nekliudytų Šančių kapinių bei gyventojų valdų. Tačiau problemų vis dėlto kiltų. Be to, politikus nustebino, jog vietoj planuotos tilto rekonstrukcijos kalba ėmė suktis apie naujo objekto statybą.

„Išgirdome, kad statomas naujas tiltas, nors anksčiau kalbėta, kad bus atliekama gerokai pigesnė jo rekonstrukcija. Tai – gražus projektas, tačiau, ar tikslingas šioje ekonominėje situacijoje? Taip pat nėra iki galo atlikti visi tyrimai, pavyzdžiui, nėra paskaičiuotas didesnis automobilių srautas Panemunės pusėje, prie „T“ formos sankryžos, kur ir dabar būna spūstys. Jei vietoje dabar esančių dviejų eilių turėsime keturias, tuomet ir automobilių kamščiai padidės dvigubai. Kur jie dings pervažiavę tiltą“, – apie būsimus nepatogumus iš karto po projekto pristatymo klausė mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

M.Jocius pažymėjo, kad galutinai apsisprendus statyti, o ne rekonstruoti Panemunės tiltą, miesto valdžia turės pagalvoti ir tai, ką daryti su senuoju tiltu: „Galbūt jis galėtų tapti pėsčiųjų tiltu?“.

Priminsime, kad dar 1996-aisiais buvo parengtas Panemunės tilto rekonstrukcijos projektas. Projekte buvo numatyta pakeisti šalitilčio plokštes, važiuojamosios dalies dangą, įrengti naują hidroizoliaciją, deformacinius pjūvius, atstatyti apsauginio betono sluoksnį. Tačiau iki šiol realūs darbai neprasidėjo.

„15min“ tiltų inžinierius Henrikas Kebeikis ne kartą minėjo, kad dabartinė Panemunės tilto būklė kelia grėsmę žmonių saugumui.

Prieš pusantros savaitės, atitrūkus deformacinės siūlės apsauginės plokštės varžtams, Kauno miesto savivaldybės miesto tvarkymo skyrius šiek tiek palopė skyles šalitilčiuose, tačiau iš esmės tilto būklė nepagerėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius