-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 05

Vietoj susitikimo su dukra L.Stankūnaitė išvyko į Generalinę prokuratūrą (papildyta 18.05 val.)

Kiekvieną ketvirtadienį pagal teismo skirtą grafiką su savo ir velionio Drąsiaus Kedžio dukra Kaune susitinkanti Laimutė Stankūnaitė šį ketvirtadienį į pasimatymą neatvyko. Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistus ji iš anksto buvo informavusi, kad susitikimą su dukra turi atšaukti, nes tuo pačiu metu turi būti Vilniuje, kur yra iškviesta prokurorų.
Teisme
Laimutė Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gavome oficialų jos prašymą, kuriame nurodoma, kad rugpjūčio 5 dieną ji negalės susitikti su dukra, nes tuo pačiu metu turi būti Vilniuje, Generalinėje prokuratūroje, į kurią yra iškviesta. Laiške L.Stankūnaitė prašė apie šią situaciją informuoti ir dukros laikinąją globėją Neringą Venckienę. Tai mes ir padarėme“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Giedrė Ūsaitė.

Pasak valdininkės, iki šiol L.Stankūnaitė su dukra susitikdavo reguliariai. „Susitikimuose su ja dalyvaujame ne mes, bet Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai. Tačiau, kiek žinome, visi vyko, kaip suplanuota“, – sakė Kauno rajono vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė.

Papildyta 17.02 val.: Pasak Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos Aurelijos Juodytės, L.Stankūnaitė dalyvavo Piliečių priėmime. Ji iš anksto buvo užsiregistravusi susitikimui su generalinio prokuroro pavaduotoju Tomu Staniuliu. Pastarasis į šį postą paskirtas tik šią savaitę. Anksčiau teisėsaugininkas ėjo Kauno rajono apylinkės prokuratūros vadovo pareigas.

„Piliečių priėmimuose gali dalyvauti visi, norintys ir iš anksto apie tai raštu prokuratūrą informavę piliečiai. Priėmimus organizuoja prokuratūros kanceliarija. Ji numato susitikimo datą ir laiką“, – sakė A.Juodytė.

Generalinės prokuratūros atstovės teigimu, jai nežinomi, klausimai, kuriais L.Stankūnaitė bendravo su generalinio prokuroro pavaduotoju.

Papildyta 18.05 val.: Kaip skelbia naujienų portalas Alfa.lt, ketvirtadienį ryte į gyventojų priėmimą pas generalinio prokuroro pavaduotoją T.Staniulį buvo užsirašę Laimutės Stankūnaitės tėvai. Tačiau atvyko buvusi D.Kedžio sugyventinė. Teigiama, kad ji prokurorų prašė paskirti dar vieną ekspertizę jos ir velionio D.Kedžio dukrai.

Prokuratūroje ji išgirdo tik pažadą, jog bus kreiptasi į teisėjus: kadangi vadinamoji Kauno pedofilijos byla jau perduota Panevėžio apygardos teismui, šį prašymą taip pat turėtų svarstyti teisėjai.

Priminsime, kad D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrai anksčiau buvo atliktos trys ekspertizės.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius