Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 22

Viktoras Uspaskichas apvylė Rolandą Paksą

Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas neplanuoja grįžti iš užsienio tam, kad galėtų dalyvauti koalicijos partneriui Rolandui Paksui svarbiame balsavime. Jame bus sprendžiama dėl Konstitucijos pataisos, kuri leistų R.Paksui vėl tapti prezidentu ar Seimo nariu.
Rolandas Paksas ir Viktoras Uspaskichas
Rolandas Paksas ir Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio nuotr.

Šiame balsavime reikia 94 balsų, todėl kiekvieno parlamentaro dalyvavimas itin svarbus.

Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys sako, kad koalicija kol yra vieningai sutarusi ketvirtadienį balsuoti už Konstitucijos keitimą.

Tiesa, jis pripažįsta, kad visos savo vadovaujamos frakcijos į balsavimą suvaryti neketina. Štai V.Uspaskicho tikrai nebus. Jis be Seimo sutikimo vieši Prancūzijoje ir neketina iš ten sugrįžti iki savaitės pabaigos.  

Kol kas neaišku, ar posėdyje ketvirtadienį dalyvaus ir susirgusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
 
Nepaisant to, V.Gapšys sako, kad tiek Konstituciją pakeisti, tiek priimti konstitucinį įstatymą bei ypatingos skubos tvarka pataisyti Prezidento rinkimų įstatymą bus įmanoma per vieną dieną.

„Kol kas lyg ir rasti teisiniai būdai, ir jie pakankamai pagrįsti, kad būtų galima šitas procedūras pabaigti jau šitoje neeilinėje sesijoje“, – žurnalistams trečiadienį sakė V.Gapšys.

Dėl to, kad Prezidento rinkimų įstatymą apskritai reikia taisyti, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas apsisprendė tik antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius