Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 19 /14:56

Viktoras Uspaskichas: pasiūlysime tokius ministrus, kad patiktų prezidentei

Darbo partijos pirmininkas parlamentaras Viktoras Uspaskichas teigia, jog į prezidentės išsakytą poziciją dėl Darbo partijos ministrų kandidatūrų bus atsižvelgiama.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskich / BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

„Mes tikrai pasiūlysim tokius ministrus, kad jie būtų geriausi iš visų ir kad jie patiktų“, – po keturių valdančiąją koaliciją sudarančių partijų derybininkų susitikimo žurnalistams pirmadienį sakė V.Uspaskichas.

Į premjero postą siūlomas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius savo ruožtu teigė, jog šalies vadovės išsakyta pozicija dėl Darbo partijos nepartinių kandidatų į ministrų postus nebuvo kategoriška.

Anot A.Butkevičiaus, tai buvęs daugiau šalies vadovės pageidavimas, o ne reikalavimas: „Reikalavimo tikrai nebuvo“.

„Pas mus yra ir tokių, ir tokių (ir partinių, ir nepartinių kandidatų – red.), pažiūrėsim“, – sakė V.Uspaskichas.

„Aišku, kad svarstysim, jei prezidentė pasakė, tai aišku, kad svarstysim. (...) Aš gi sakau, kad atsižvelgsime“, – kelis kartus paklaustas, ar atsižvelgs į prezidentės poziciją, teigė Darbo partijos vadovas.

V.Uspaskichas teigė kol kas neatskleisiantis kandidatų į ministrų postus pavardžių, kol jos nėra galutinai suderintos su kandidatu į premjero postą socialdemokratų partijos vadovu Algirdu Butkevčium.

„Kol nesuderinta, visų pirma, nė vienos pavardės negalėsiu pasakyti, o dar geriau jeigu tai skelbsiu ne aš, o premjeras, kadangi jam reikės dirbti, jam reikės aprobuoti ir jeigu jūs ką nors žinot, tai tikrai ne iš mano lūpų. Turi vis tiek vadovas savo komandą pristatyti, o ne aš. (...) Yra apie 10 žmonių (kandidatūrų – red.) ir kol nebus jie aprobuoti su premjeru, negali būti jokios kalbos. Jūs gi žinot, kad aš laikausi savo duoto žodžio ir neatskleisiu, juos atskleis premjeras. Aš nežaisiu to žaidimo, jūs mane pažįstat. Kai buvo ginčai buvo pas A.Kubilių su ministrais, aš visuomet atsistodavau į A.Kubiliaus pusę, nes premjero prerogatyva yra komanduoti, barti, derinti“, – sakė V.Uspaskichas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pranešė, kad teiks socialdemokratų partijos vadovo Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą į premjerus. Pastarasis teigia sulaukęs raginimų, kad Vyriausybėje nebūtų Darbo partijos atstovų.

„Šiuose rinkimuose socialdemokratai gavo daugiausia mandatų Seime ir tik jie vieninteliai sugebėjo suformuoti daugumą. Tai norėčiau akcentuoti, nes pasiūlymas formuoti daugumą buvo siūlomas ir kitiems“, – žurnalistams sakė prezidentė po susitikimo su A.Butkevičiumi.

„Todėl būtent šios partijos vadovą teiksiu rytoj kandidatu į ministro pirmininko poziciją“, – pareiškė D.Grybauskaitė.

Prezidentė teigė, kad „iš kelių galimų koalicijos sudarymo variantų socialdemokratai pasirinko bendradarbiavimą būtent su teisiamųjų suole sėdinčia Darbo partija“ ir „nesilaikydami viešai duoto žodžio, į Seimo vadovybę išrinko finansiniu sukčiavimu įtariamą asmenį“, omenyje turėdama Vytautą Gapšį, kuris paskirtas Seimo pirmuoju vicepirmininku.

Pats A.Butkevičius po susitikimo sakė, kad jis perduos Darbo partijai prezidentės pageidavimą, kad ministrai nebūtų partijos nariai.

Pagal Seimo statutą, po teikimo artimiausiame Seimo posėdyje Respublikos Prezidentui suteikiama galimybė pristatyti pretendentą į premjero postą. Sprendimas dėl kandidatūros turi būti priimtas ne vėliau kaip per savaitę nuo pristatymo.

Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir Respublikos Prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą. Programa turi būti patvirtinta per 15 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius