Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 13

Vilniaus centre policija reguliavo pėsčiųjų eismą (nuotraukos)

Taisykles pažeidinėjančius vilniečius pareigūnai gaudė ir baudė, o akivaizdžiai ketinančius nusižengti – nukreipė teisingu keliu.
Pėsčioji įkliūva pareigūnui
Pėsčioji įkliūva pareigūnui / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Sostinės policijos pareigūnai vilniečiams ir miesto svečiams nutarė dar sykį priminti, kad Kelių eismo taisyklių (KET) gatvėse privaloma laikytis ne tik vairuotojams, bet ir pėstiesiems.

Vilniaus centre keletą pastarųjų dienų policininkai gaudė tuos, kas nepažįsta arba sąmoningai ignoruoja ženklą „Pėsčiųjų eismas draudžiamas“.

Pavojinga vieta, kur šie ženklai laikinai sustatyti, yra netoli Lukiškių aikštės, Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių kampe. Čia remontuojamas didžiulis pastatas, kur anksčiau buvo įsikūręs sostinės savivaldybės Miesto plėtros departamentas.

Statybininkai visiškai okupavo šaligatvį, todėl tam, kad pėstieji nelakstytų važiuojamąja dalimi, kur išties judrus eismas, yra pakabinti laikini draudžiamieji ženklai.

Baudos – iki 100 litų

Patruliai pažeidėjų tykojo arčiau Užsienio reikalų ministerijos (URM) pastato.

Jei draudimo nepaisantis pėstysis eidavo nuo Gedimino prospekto link URM, čia jis ir pakliūdavo „į glėbį“ policininkams.

Už tokius poelgius pėstiesiems gali būti skiriama 50–100 litų bauda.

15min.lt žurnalistai matė, jog bent daliai pažeidėjų pareigūnai liepdavo prisėsti jų automobilyje: buvo skaitomas KET pradžiamokslis, rašomi protokolai.

Aplinkui toliau, bet saugiau

Jei žmonės eidavo priešinga kryptimi – pro policininkus statybvietės link, patruliai nelaukdavo, kol žmonės pažeis taisykles, kad galėtų juos pasivyti ir nubausti. Pareigūnai užkirsdavo kelią pažeidimui, baksnodami pirštu į rėkte rėkiančius kelio ženklus. Dažną pėsčiąjį eismo dalyvį tai išmušdavo iš vėžių: ką daryt?! Juk aplinkui statybvietės neapeisi, į kitą gatvės pusę, kur nėra pėsčiųjų perėjos, policininkų akivaizdoje neperbėgsi.

Policininkai vilniečiams kantriai aiškino, kad išeitis iš šių spąstų yra. Reikia grįžti pro URM rūmus iki kitos sankryžos, palaukti žalio šviesoforo, pereiti J.Tumo-Vaižganto gatvę, vėl atkulniuoti iki sankryžos su Gedimino prospektu ir tada jau nepažeidžiant taisyklių vėl grįžti šiapus J.Tumo-Vaižganto gatvės.

Be pareigūnų priežiūros jokiam lietuviui, ko gero, nekiltų minčių taip tvarkingai, bet sudėtingai manevruoti.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Atsipūtęs pažeidėjas
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Atsipūtęs pažeidėjas

 

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Remontuojamas pastatas Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių kampe.
Remontuojamas pastatas Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių kampe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius