-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 25

Vilniaus gatvių priežiūra – Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratyje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) po 15min.lt tyrimo pradėjo domėtis Vilniaus gatves prižiūrinčios savivaldybės įmonės „Grinda“ veikla.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT sudomino 15min.lt publikacija apie tai, jog aptikti Vilniaus savivaldybės dokumentai identiškais numeriais ir datomis, bet nurodantys „Grindai“ siųsti skirtingą kiekį technikos gatvių priežiūrai žiemą. Vienuose dokumentuose savivaldybė prašė 3 barstytuvų, kituose – 16.

Ikiteisminis tyrimas kol kas nepradėtas, tačiau STT oficialiai kreipėsi į Vilniaus savivaldybę dėl šios informacijos paaiškinimo.

„Reaguodami į viešai pasirodžiusią informaciją, kreipėmės į savivaldybę, kad pateiktų mums papildomos informacijos“, – 15min.lt teigė STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas. Anot jo, šių veiksmų STT ėmėsi savo iniciatyva. 

Vilniaus savivaldybės 15min.lt pateiktais duomenimis, „Grindai“ apmokėta pagal didesnį barstytuvų kiekį numačiusius dokumentus. Savivaldybė nurodo pagal šiuos dokumentus „Grindai“ sumokėjusi „20397,5 Lt + PVM“.

„Grindos“ vadovas Algimantas Vilūnas patvirtina, kad keli dokumentai identiškais numeriais ir datomis egzistuoti negali. Vis dėlto jis tikina, esą tai tebuvo raštvedybos klaida. „Grinda“ šią savaitę 15min.lt taip pat atsiuntė pretenziją, kurioje nurodo iš savivaldybės už barstytuvų darbą gavusi beveik trissyk mažesnę sumą, nei nurodo pati savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius