-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Vilniaus meras Remigijus Šimašius uždirbs apie 1,4 tūkst. eurų ir gaus priedų

Naujasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius uždirbs kiek daugiau nei jo pirmtakas. Pasikeitus įstatymui, jam priskaičiuota kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų algos. Šių metų pirmąjį ketvirtį mero alga neatskaičius mokesčių siekė 1735 eurų. Taip pat merui priklausys tam tikri priedai.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš Seimo į savivaldybę atėjęs R.Šimašius uždirbs tiek pat – pagal pasikeitusį įstatymą jo alga šiek tiek padidėjo, palyginti su ta, kurią gaudavo Artūras Zuokas.

Dabar Vilniaus mero atlyginimas neatskaičius mokesčių bus kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų, į rankas meras gaus beveik 1,5 tūkst. eurų. „Tiesą sakant, aš net sąskaitos numerio, kur pervesti atlyginimą, nespėjau perduoti, – juokėsi R.Šimašius. – Tik žinau, kad turėčiau uždirbti panašiai, kaip uždirbdavau būdamas Seimo nariu.“

Tačiau dėl to papildomų pinigų atlyginimų fondui ieškoti nereikės – esą kasmet metų pabaigoje paaiškėja, kad šio fondo pinigų pavyko sutaupyti.

Kadenciją baigę Vilniaus savivaldybės vadovai taip pat išeina ne tuščiomis. Iš viso merui, vicemerams, mero patarėjams, administracijos vadovams Vilniaus savivaldybė privalės išmokėti apie 40 tūkst. eurų išeitinių išmokų. „Nežinau tik, ar šitie pinigai buvo numatyti biudžete“, – sakė R.Šimašius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius