-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 18 /11:37

Vilniaus meru sieksiantis tapti V.Uspaskichas žada nemokamą viešąjį transportą

Europarlamentaras, Darbo partijos kandidatas į Vilniaus miesto merus Viktoras Uspaskichas ketvirtadienį pristatė savo rinkiminę programą.
Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija
Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vienas iš V.Uspaskicho rinkimų programos pažadų – nemokamas viešasis transportas visiems miestiečiams. Jo teigimu, tai būtų įgyvendinama palaipsniui – iš pradžių nemokamai viešuoju transportu naudotis galėtų socialiai remtini asmenys, o vėliau ir visi kiti.

V.Uspaskicho teigimu, kitose sostinėse atlikti tyrimai rodo, kad įvedus nemokamą viešąjį transportą automobilių atsisako 25-30 proc. miestiečių.

Taip pat V.Uspaskichas minėjo sieksiantis įvesti Vilniaus miestiečio pasą, kuris leistų lengvatinėmis sąlygomis naudotis infrastruktūra ir paslaugomis.

Pavaduotoju rinktųsi ir R.Šimašių, ir A.Zuoką

Pristatymo metu V.Uspaskichas užsiminė, kad jam patinka Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris, anot jo, efektyviai pasitelkia iš verslo atsineštą patirtį.

„Aš galvoju, aš galėsiu padaryti net geriau. Todėl, kad Vilnius turi didesnes galimybes negu Kaunas“, – žadėjo V.Uspaskichas.

VIDEO: Viktoras Uspaskichas įvardino, kokias pareigas galėtų eiti kiti kandidatai į Vilniaus miesto merus

V.Uspaskichas teigė, kad partijos užsakymu atlikta sociologinė apklausa parodė, kad jis tarp kandidatų į Vilniaus merus yra trečias. Geriausiai, anot Darbo partijos lyderio, apklausoje pasirodė Ingrida Šimonytė, kuri apklausos vykdymo metu dar nebuvo paskelbusi apie planus dalyvauti prezidento rinkimuose.

Paklaustas, ar antrajame rinkimų rate labiau norėtų susiremti su Remigijum Šimašiumi, ar Artūru Zuoku, V.Uspaskichas atsakė, kad ir vienas, ir kitas po rinkimų galėtų būti jo pavaduotojais.

„Šimašius pakankamai tvarkingas, teisininkas, teisiniais klausimais galėtų užsiimti“, – sakė V.Uspaskichas. Tuo tarpu A.Zuokas, pasak Darbo partijos lyderio, galėtų užsiimti „avantiūromis“. Toks V.Uspaskicho pasisakymas prajuokino susirinkusius.

Taip pat V.Uspaskichas teigė, kad jo pavaduotoju galėtų būti ir Antanas Guoga – būti finansų analitiku, rūpintis investicijų pritraukimu.

Paklaustas, ar yra partija, su kuria nedirbtų, V.Uspaskichas pažymėjo, kad sąlyčio taškų ieškotų su visais, taip pat ir su konservatoriais.

Paklaustas, kuris iš kitų kandidatų jam labiausiai priimtinas, V.Uspaskichas sakė, kad dėmesio verti ir stiprūs visi kandidatai.

„Gal Kreivys šiek tiek šitoj vietoj išsiskiria iš tų stiprių kandidatų, jis šiek tiek vienpusiškas“, – sakė V.Uspaskichas.

Paklaustas apie Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos šleifą, V.Uspaskichas tikino, kad tokio šleifo nėra.

„Teismas įrodė, kad Uspaskichas neturėjo jokios asmeninės naudos. Tam reikia padėti tašką“, – sakė Darbo partijos lyderis ir čia pat pažadėjo pristatyti bylos eigą, „kad visuomenė suvoktų, kam ji buvo sukurta“.

V.Uspaskichas dar kartą užsiminė, kad laimėjęs mero rinkimus norėtų tai, kad įvykdys savo pažadus, garantuoti savo asmeniškai skirtu milijonu eurų.

Taip pat jis minėjo, kad teisininkai ieško galimybės įteisinti asmeninę atsakomybę už pažadų ir programos nevykdymą.

„Daug apie tai kalbama, bet jokios asmeninės atsakomybės“, – sakė V.Uspaskichas.

Pradėjo nuo torto

Pristatymą V.Uspaskichas pradėjo nuo torto, kuris, jo teigimu, buvo skirtas 15-ajam Darbo partijos gimtadieniui, įvežimo. Tuomet jis ėmėsi dėstyti savo viziją – koks bus Vilnius, jei jis taps meru.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija

„Vilnius saugiausias, švariausias, jaunimui patrauklus. Patogus medicininis aptarnavimas, sveiko gyvenimo būdui pritaikyta sporto infrastruktūra“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

„Estetiškai sutvarkyta ir saugi daugiabučių kiemų aplinka, prevencinė saugumo priežiūra, kokybiškos ir šiuolaikinės komunalinės paslaugos. (...) Pilnai vaikų darželiais aprūpintas miestas, transporto srautų sureguliavimas miestiečių patogumui“, – toliau kalbėjo kandidatas.

Vėliau jis užsiminė apie elektromobilių ir paspirtukų įsigijimo ir naudojimo skatinimą, sparčią pastatų renovacijos programą. Svarbiais miestui klausimais kandidatas žadėjo rengti referendumus, apklausas.

V.Uspaskichas taip pat pabrėžė, kad Vilnius – daugiakultūrė sostinė, ir visi miesto gyventojai, nepriklausomai nuo politinių pažiūrų ar tautybės, turi jaustis saugūs ir reikalingi. „Aš tai užtikrinu“, – sakė jis.

Paklaustas, kurį iš savo pažadų laiko prioritetu, Darbo partijos lyderis sakė, kad visi pažadai yra „žmogiški ir žemiški.“

„Reikia ateiti ir paleisti įgyvendinti, jie pastoviai tobulės“, – sakė kandidatas.

Rinkimuose V.Uspaskichas žadėjo eiti petys į petį su palaikymo komanda, teigė, kad „atsakys asmeniškai už kiekvieną įtrauktą“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Darbo partijos kandidato į Vilniaus miesto merus Viktoro Uspaskicho spaudos konferencija

Pristatymo transliacijos įrašą peržiūrėti galite žemiau.

Ketvirtadienį, 12 val. 30 min., V.Uspaskichas taip pat lankysis 15min studijoje. Kviečiame stebėti tiesioginę transliaciją iš studijos.

Darbo partijos įkūrėjas ir pirmininkas V.Uspaskichas sieksiantis tapti Vilniaus meru pranešė gegužę. Dėl kandidato į šalies prezidentus Darbo partija dar neapsisprendė, bet renkasi iš dviejų personalijų.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir su nedidele pertrauka jai vadovavo iki 2013 metų.

Tiesa, 2015 m. jis buvo nutaręs trauktis iš aktyvios politikos, tačiau pernai sugrįžo į partiją, vėl buvo išrinktas jos pirmininku ir nutarė dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose.

Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje V.Uspaskichas pripažintas kaltu dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius