-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 06 10

Vilniaus nakvynės namų gyventojos skundas: „Man skirtą laišką perskaitė viešai – pasijutau nuoga“

Į sostinės nakvynės namus su nepilnamete dukra patekusi moteris skundžiasi buvusi šokiruota, kai socialinė darbuotoja viešai perskaitė iš antstolių kontoros registruotu paštu jai skirtą pranešimą. Savo ruožtu įstaigos administracija teigia, kad tai – išgalvota istorija, mat taip nepagarbiai su nakvynės namų svečiais personalas negalėtų pasielgti.
Ašaros
Asociatyvinė iliustracija: verkianti moteris / Fotolia nuotr.

Trečiadienio popietę į 15min.lt kreipėsi moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinoma), norėjusi pasiguosti dėl nakvynės namuose sostinės Vilkpėdės gatvėje patirtos skriaudos.

Apie mėnesį su nepilnamete dukra čia besiglaudžianti vilnietė papasakojo, kad neseniai jai buvo atsiųstas laiškas iš antstolių kontoros. Įstaigos administracija turi teisę priimti nakvynės namų gyventojams skirtą registruotu paštu siunčiamą korespondenciją.

„Mums priskirta socialinė darbuotoja atsinešė mano laišką ir prie visų perskaitė! Ten buvo parašyti labai asmeniški dalykai, netgi alimentų suma įvardinta. Pasijaučiau, kaip išrengta nuogai“, – nuoskaudų neslėpė 15min.lt pašnekovė.

Ji kartojo, kad nėra nei nakvynės namų darbuotoja, nei viešas asmuo, todėl šį akibrokštą vertina kaip šiurkštų jos teisių pažeidimą. „Naktį nemiegojau, skaičiau teisinę literatūrą. Esu sukrėsta“, – kalbėjo vilnietė.

Apie privatų gyvenimą čia gali pamiršti. Čia – valdiški namai!

Ji pasakojo, kad apie panašią situaciją jai yra minėjusi viena likimo draugė. Tačiau pastaroji tuomet nebuvo linkusi ieškoti teisybės, juolab iš nakvynės namų darbuotojos išgirdo tokią frazę: „Apie privatų gyvenimą čia gali pamiršti. Čia – valdiški namai!“

Apie šią situaciją 15min.lt trečiadienį pasiteiravo ir Vilniaus miesto nakvynės namų vadovybės. Įstaigos direktoriaus pavaduotoja Audronė Luneckienė svarstė, kad gyventojos skundas tikriausiai yra išgalvotas. „Daugiau nieko negalėjo ji sugalvoti“, – A.Luneckienė skeptiškai įvertino vilnietės pretenziją, minėjusi, kad atitinkamą skundą iš moters yra gavusi ir raštiškai.

Pasak direktoriaus pavaduotojos, skaityti svetimus laiškus Vilniaus nakvynės namuose nėra įprasta, juolab „mums visiškai neįdomu, kas ir ką rašo.“

Paprašyta apibūdinti šią nakvynės namų viešnią, A.Luneckienė sakė nieko blogo papasakoti negalinti. „Ji gyvena tvarkingai. Bet visi mūsų klientai turi savotiškų problemų“, – diplomatiškai baigė pokalbį A.Luneckienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius