Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 05

Vilniaus politikos analizės institutas kviečia į „Vilniaus konsultacijas 2018“

Kas yra dezinformacija ir kaip veiksmingiausiai su ja kovoti? Nors Lietuvos žiniasklaida ir valstybės institucijos šiai problemai skiria nemažai dėmesio, Rusijos vykdomas hibridinis karas reikalauja nuolat stiprinti šalies pajėgumus, ieškoti tarptautinių partnerių ir moderniausių sprendimų. Ragindamas apsvarstyti šiuos iššūkius ir pasidalinti vertinga skirtingų šalių patirtimi, Vilniaus politikos analizės institutas (VPAI) rugsėjo 13-ą dieną rengia tarptautinę konferenciją „Vilniaus konsultacijos 2018“.
Antonas Šechovcovas
Antonas Šechovcovas / Asmeninio archyvo nuotr.

Pastaraisiais metais Vakarų viešojoje erdvėje vis dažniau linksniuojama netikrų naujienų problematika, aptariami ir kiti hibridinio karo metodai, kuriais Rusija ir kitos šalys siekia pakirsti transatlantinę vienybę ir tarpusavyje supriešinti skirtingas Vakarų piliečių grupes.

Dėl šios priežasties Baltijos šalių bei ES Rytų partnerystės valstybių patirtys kovojant su Rusijos propaganda tampa vis aktualesnės.

Šis renginys bus išskirtinis tuo, jog jame bus koncentruojamasi į praktinius klausimus, bendrų sprendimų ir visa apimančios strategijos paieškas, o ne pakartojimą, jog problema egzistuoja.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžia Vilniaus konsultacijų svarbą dabartiniame geopolitiniame kontekste: „Esame epicentre hibridinių veiksmų, nukreiptų prieš Vakarų demokratines vertybes. Vienas iš svarbiausių šios agresijos elementų – informacinės atakos, kurias nukenksminti galima tik bendromis ES šalių jėgomis.

Lietuva tęsia lyderystę stiprinant Europos Sąjungos, NATO ir partnerių bendradarbiavimą, didinant atsparumą informacinėms grėsmėms, kuriant Europos Sąjungos kovos su dezinformacija planą. Vilniaus konsultacijos – dar vienas renginys, kuriuo aiškiai parodomas Lietuvos ekspertų bendruomenės pripažinimas tarptautiniu lygmeniu ir kuris orientuotas į konkrečius darbus.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Linas Antanas Linkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Linas Antanas Linkevičius

Tarp šiųmečių pranešėjų – ir Antonas Šechovcovas, garsus tyrėjas ir apžvalgininkas, pernai išleistos svarbios knygos Rusija ir Vakarų kraštutinė dešinė: Tango Noir“ autorius.

Vilniaus konsultacijose įvairių sričių ekspertai, politikai, akademikai, žurnalistai ir visuomenės veikėjai turės puikią progą aptarti visiems rūpimus klausimus, susijusius su naujausiomis tendencijomis dezinformacijos, hibridinės karybos, kibernetinių išpuolių ir naujausių skaitmeninių technologijų poveikio analizės srityse.

Džiaugiamės, kad į Lietuvą mūsų kvietimu atvyksta žinomi šių sričių specialistai iš viso pasaulio, tad Lietuvos ekspertų bendruomenę raginčiau nepraleisti progos su jais susitikti ir bendromis pastangomis ieškoti efektyviausių minėtų problemų sprendimų,“ – teigė vienas iš organizatorių, VPAI Europos saugumo programos vadovas Simas Čelutka.

VPAI taip pat pagerbs Lietuvos tiriamosios žurnalistikos konkurso laureatus, kuriems tenka ypač svarbus vaidmuo socialinio atsparumo ir informacinio raštingumo ugdymo srityje. Apdovanojimų ceremonijos metu vyks diskusija apie tiriamosios žurnalistikos svarbą Lietuvos demokratijai, kurioje dalyvaus žinomi Lietuvos žiniasklaidos atstovai.

Vilniaus politikos analizės institutas (VPAI) kviečia dalyvauti konferencijoje Vilniaus konsultacijos 2018. Dezinformacijos menas: išmoktos pamokos ir ateities iššūkiai. Vienos dienos viešas renginys vyks rugsėjo 13 d. Vilniaus „Tech Park“, Antakalnio g. 17.

Renginys vyks anglų, žurnalistikos apdovanojimai – lietuvių kalbomis.

Registraciją į renginį: info@vilniusinstitute.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius