Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26 /14:50

Vilniaus rajonui vadovaus vien moterys – į vicemerės pareigas siūloma Liucijana Binkevič

Nuo balandžio pabaigos Vilniaus rajono merė Marija Rekst turėjo tik vieną pavaduotoją – Teresą Demeško, kadangi antrasis vicemeras Robertas Komarovskis, kiek anksčiau pasitraukęs iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS), paliko ir šias pareigas. Penktadienio tarybos posėdyje ketinama siūlyti naują kandidatę, nors oficialiai apie ją paskelbti neskubama.
Liucijana Binkevič
Liucijana Binkevič / vrsa.lt nuotr.

Penktadienio tarybos posėdžio darbotvarkė Vilniaus rajono savivaldybės interneto puslapyje paskelbta jau kelias dienas, joje įrašytas ir klausimas dėl Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojo kandidatūros pristatymo bei balsavimas.

Tačiau sprendimo projekto dėl naujojo vicemero čia nėra, tad oficialiai nenuskambėjo ir kandidato pavardė.

Tai, kad vis dar neturi oficialaus šio sprendimo projekto, 15min patvirtino ir Vilniaus rajono tarybos opozicinių frakcijų atstovai. Jų teigimu, dar savaitės vidury kandidatės pavardė tebuvo žinoma iš gandų.

Kaip sužinojo 15min, naująja vicemere siūloma Liucijana Binkevič – tarybos narė, išrinkta kartu su LLRA-KŠS, kurios narė ir yra. Tą ketvirtadienį priešpiet portalui patvirtino ir rajono tarybos opozicijai priklausantis konservatorius Gediminas Kazėnas.

Jau pasirodžius publikacijai, Vilniaus rajono savivaldybė taip pat pateikė savo komentarą: „Į Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojo poziciją bus teikiama Liucijanos Binkevič kandidatūra. Tai kompetentinga, išsilavinusi ir daug profesinės patirties savivaldoje ir švietimo srityje turinti asmenybė.

Rytoj, gegužės 27 d. vyksiančio tarybos posėdžio metu vyks balsavimas ir taryba apsispręs dėl Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojo skyrimo.“

Tai bus dar viena moteris Vilniaus rajono savivaldybės vadovybėje – šalia minėtų merės M.Rekst ir vicemerės T.Demeško, savivaldybės administracijai vadovauja direktorė Liucina Kotlovska.

Ekonomikos mokslų daktarė

L.Binkevič yra ekonomikos mokslų daktarė, 1996 m. sausio 25 d. Varšuvos universitete apgynė disertaciją „Darbo imlumas pieno galvijininkystėje Vilniaus krašto ūkiuose“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje, 2019 m. savivaldybių tarybų kandidatų pristatymuose skelbiama, kad 1952 metais gimusi L.Binkevič yra pensininkė, jos visuomeninė veikla – Lietuvos lenkų mokslininkų sąjungos narė, pomėgis yra kelionės ir knygos. Anksčiau ji yra dirbusi rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėja.

L.Binkevič yra ekonomikos mokslų daktarė, 1996 m. sausio 25 d. Varšuvos universitete apgynė disertaciją „Darbo imlumas pieno galvijininkystėje Vilniaus krašto ūkiuose“.

Eidama į 2019 metų savivaldos rinkimus L.Binkevič deklaravo turinti kiek daugiau nei 28 tūkst. eurų privalomai registruoto turto, taip pat 20,7 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Pasitraukė pats

Buvęs vicemeras R.Komarovskis iš pareigų buvo atleistas paties prašymu balandžio 27 dieną.

Apie savo išėjimą iš LLRA-KŠS LRT Radijui R.Komarovskis patvirtino balandžio 6-ąją. Jis teigė, kad išstoti iš partijos buvo jo asmeninis sprendimas, tačiau darbą savivaldybėje žadėjo tęsti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst,Robertas Komarovskis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Marija Rekst,Robertas Komarovskis

Tą pačią dieną paaiškėjo, kad partiją paliko ir viena iš trijų į Seimą vienmandatėse apygardose išrinktų LLRA-KŠS atstovų Beata Petkevič. Ji neslėpė taip pasielgusi, nes partija ir jos vadovai nepakankamai principingai įvertino Zbignevo Jedinskio pasisakymą feisbuke, kad Lenkija turėtų išstoti iš NATO ir sukurti stiprią slavišką sąjungą su Rusija.

R.Komarovskis pasitraukimo detaliau nekomentavo, nors irgi neslėpė, kad tai nulėmė Z.Jedinskio pasisakymas.

R.Komarovskio norą tęsti darbą savivaldybėje rėmė ir merė M.Rekst. Balandžio 14 dieną 15min pateiktame jos komentare teigta, kad problemų šioje situacijoje neįžvelgia.

„Mano komandoje visuomet buvo ir yra nepartinių žmonių, kurie atlieka savo funkcijas ir savo darbais prisideda prie Vilniaus rajono gerovės kūrimo.

Pirmiausia, visuomet vertinama asmens kompetencija, asmeninės savybės bei esama patirtis. Asmens gebėjimai ir kompetencijos nėra vertinami per partinio ar nepartinio asmens prizmę. Per daugelį metų savivaldybėje buvo ne vienas pavyzdys, kuomet valdančiųjų (Vilniaus rajono tarybos LLRA-KŠS frakcijoje, tiek mero pavaduotojų ar direktoriaus pavaduotojų) gretose turėjome ir turime nepartinius žmones, kurie kuo puikiausiai susitvarko su savo funkcijomis.

Tai yra normali praktika, kuri yra ne tik mano komandoje, tokių pavyzdžių yra Vyriausybėje ir daugelyje kitų institucijų“, – Vilniaus rajono savivaldybės Viešųjų ir tarptautinių ryšių skyriaus pateiktame komentare buvo cituojama M.Rekst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius