Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus rotušė ir žymiausi Europos pastatai nušvito ES spalvomis

Minint Europos dieną ir likus lygiai mėnesiui iki Europos Parlamento rinkimų, Vilniaus rotušė kartu su daugeliu kitų žymiausiu Europos pastatų nušvito ES spalvomis ir raginimu dalyvauti rinkimuose.

ES vėliavos spalvomis ir šiųmetiniu Europos Parlamento rinkimų kampanijos šūkiu „Balsuok. Kad kiti nenuspręstų už Tave“ apšviesta Paryžiaus Triumfo arka, Romos Koliziejus ir Briuselio Didžioji aikštė. Šis kvietimas matomas ir ant Airijos parlamento, Dublino Samuelio Beketo tilto, Valetos Šv. Angelo tvirtovės, Prezidento rūmų Bratislavoje, Sibelės aikštėje Madride, Rumunijos parlamento rūmų Bukarešte ir kitose svarbiausiose ES valstybių sostinių vietose.

Gegužės 9 d. švenčiama Europos diena skirta paminėti istorinę Schumano deklaraciją, kuri iškėlė naujo politinio bendradarbiavimo Europoje, kurioje nebūtų karo, idėją. Šią dieną kviečiama prisiminti ne tik ES įkūrimo pradžią, bet ir puoselėti bendras vertybes.

„1950 m. Šumano deklaracija sukėlė didžiulę sensaciją Europos šalyse, apie ją rašė didžiausi laikraščiai. O politiškai nedaugelis galėjo nuspėti, kad Vokietijos ir Prancūzijos siekis susitaikyti ir bendradarbiauti išvirs į didžiąją dalį Europos apjungusį projektą. 2004 m. Lietuvai narystė Europos Sąjungoje irgi reiškė istorinį suartėjimą su kitomis Europos šalimis, ekonominę naudą, o svarbiausią – laisvės ir demokratijos užtikrinimą. Dabar svarbu naudotis demokratijos suteiktais įrankiais – balsuoti visuose Lietuvos ir Europos Parlamento rinkimuose“, – pranešime spaudai cituojama Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Vilniaus rotušė ES spalvomis bus apšviesta ir gegužės 9-osios vakare, nusileidus saulei.

Europos Parlamento rinkimai 27-iose ES valstybėse vyks birželio 6-9 dienomis. Lietuvoje balsavimas vyks birželio 9 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius