Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Vilniaus savivaldybė: informacija apie ketinimus sostinėje statyti krematoriumą – prasimanymas

UAB „Laidotuvių rūmai“ Vilniaus miesto savivaldybei nepateikė jokių prašymų išduoti leidimą statyti krematoriumą Olandų gatvėje, skelbiama Vilniaus miesto savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.
Projekto vizija
Projekto vizija / kedainietis.lt nuotr.

Spaudoje pasirodę pranešimai apie ketinamą Vilniuje įrengti krematoriumą yra nepagrįsti.

Vilniaus miesto savivaldybė buvo parengusi detalųjį planą, kuriame numatė krematoriumo statybą sostinėje. Tačiau 2007 metais, LR Seimui priėmus krematoriumų steigimo įstatymą, šios minties atsisakyta ir nuspręsta, jog Lietuvoje pakanka vieno krematoriumo. Šiuo metu jis statomas Kėdainiuose. 

UAB „Laidotuvių rūmai“ miesto Savivaldybei yra pateikusi prašymą tik dėl rūmų pirmojo korpuso rekonstrukcijos. Gautame dokumente numatyta naujų vestibiulių įrengimas, išorinių sienų ir stogų šiltinimas, taip pat architektūrinių sprendimų ir inžinerinės įrangos rekonstrukcija.

Vilniaus miesto savivaldybė leidimo laidotuvių rūmų rekonstrukcijai išduoti negalėjo, nes laidotuvių rūmų pirmasis korpusas yra Pavilnių regioninio parko ir Nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijose ir apsaugos zonoje. Minėtai bendrovei buvo rekomenduota gauti specialiuosius paveldosaugos reikalavimų dokumentus ir pastato projekto autoriaus pritarimą. Tik pateikus Savivaldybei visų anksčiau minėtų institucijų oficialius sutikimus, bus galima pradėti rengti laidotuvių rūmų rekonstrukcijos projektą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius