-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 16 /14:47

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė A.Vaitkunskienė kasa karo kirvį – atmetė mero pasiūlymą

Nuskambėjusi žinia, kad Vilniaus meras Remigijus Šimašius ruošiasi savivaldybės administracijos direktorę Almą Vaitkunskienę pakeisti savo patarėju Povilu Poderskiu, netikėta buvo ne tik miesto politikams, bet ir, atrodo, pačiai direktorei. Ji iki šiol situacijos nekomentavo. Pirmadienį 15min direktorė tepasakė, kad mero siūlymą užimti pareigas savivaldybės įmonėje atmetė.
Alma Vaitkunskienė
Alma Vaitkunskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorę keisti nutarta, anot mero, norint „koncentruotis į idėjas ir darbus, kurie leis sparčiai augti moderniam Vilniui“.

Pasiūlė kitą darbą

„Šiuo metu Vilnius yra daug geresnėje finansinėje situacijoje, nei buvo mūsų kadencijos pradžioje, ir prie to labai prisidėjo administracijos vadovė A.Vaitkunskienė – jos finansų valdymo patirtis atliekant šiuos darbus buvo neįkainojama. Todėl norime jai padėkoti už didžiulę pagalbą ir milžinišką indėlį į Vilniaus finansų suvaldymą. Atkaklus jos darbas leido užbaigti šį etapą greičiau, nei planavome, o dabar laikas nukreipti jėgas į kito pobūdžio darbus. Dabar norime koncentruotis į idėjas ir darbus, kurie leis sparčiai augti moderniam Vilniui. Todėl naujuoju administracijos vadovu svarstau siūlyti iki šiol mano patarėjo pareigas ėjusį P.Poderskį“, – penktadienį teigė R.Šimašius.

Kiek vėliu jis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė: „Savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė turi ypatingą sugebėjimą ištraukti faktiškai bankrutuojančią įstaigą (kokia buvo savivaldybė prieš dvejus metus). Ji su kaupu atliko savo darbą savivaldybės administracijoje. Jos pagalbos vis dar reikia dar vienoje srityje, kurioje yra iššūkių dėl skolų ir nuostolių. Greitai anonsuosiu, kokia tai sritis.“

„Tai neatitinka mano vertybių“

Nematau pagrindo tą pasiūlymą priimti, tai būtų tarsi koks susitarimas, suokalbis už tarybos narių, kurie mane visi paskyrė 51 balsu, nugarų, – sakė A.Vaitkunskienė.

Atrodo, anonsuoti nebebus ką. A.Vaitkunskienė 15min patvirtino mero pasiūlymą jau atmetusi ir persigalvoti neketinanti.

„Šiandien aš informavau merą tik apie tai, kad aš bet kokių alternatyvių pasiūlymų nesu pasirengusi priimti, nematau, kam tai reikia daryti ir nematau pagrindo tai priimti. Taip, aš gavau preliminarų pasiūlymą iš vienos iš įmonių su dar didesne alga nei administracijos direktorės. Tačiau nematau pagrindo tą pasiūlymą priimti, tai būtų tarsi koks susitarimas, suokalbis už tarybos narių, kurie mane visi paskyrė 51 balsu, nugarų. Taigi aš manau, kad šis nesusipratimas greitai išsispręs“, – pasakė A.Vaitkunskienė.

Vertinti susiklosčiusios situacijos A.Vaitkunskienė nepanoro – tepasakė turinti per daug darbo, tad niekaip to nevertinanti.

Kokioje įmonėje jai pasiūlytas naujasis darbas, A.Vaitkunskienė irgi nenorėjo pasakyti: „Neverta apie tai kalbėti, nes aš to atsisakau. Tai neatitinka mano vertybių.“

BNS administracijos direktorė sakė, kad atsisakė dirbti Vilniaus šilumos tinkluose. Ji taip pat pareiškė atmetusi mero raginimus trauktis iš pareigų savo noru.

BNS penktadienį pranešė, kad, jų žiniomis, A.Vaitkunskienei gali būti siūlomi postai „Vilniaus šilumos tinkluose“ ar „Vilniaus viešajame transporte“.

Dėl administracijos direktorės atleidimo ir naujo direktoriaus paskyrimo dar turės balsuoti Vilniaus taryba. Kol kas oficialiai nėra paskelbta, kada įvyks kitas tarybos posėdis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus administracijos direktorės A.Vaitkunskienės vietą siūloma užimti P.Poderskiui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius