Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 15 /15:35

Vilniaus valdantieji atideda klausimą dėl „pagalvės mokesčio“

Vilniaus valdantieji atidėjo klausimą dėl vadinamojo „pagalvės mokesčio“. Mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS patvirtino, kad šis klausimas išbrauktas iš trečiadienio savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkės, tačiau plačiau šio sprendimo nekomentavo.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės vicemeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Valdas Benkunskas patvirtino, kad jo atstovaujama frakcija valdančiųjų paprašė šį klausimą atidėti vėlesniam laikui.

„Nėra didelio poreikio skubėti. Pati idėja yra, žinoma, ji svarstytina, bet iki galutinių sprendimų mes dar turime laiko. Mūsų frakcija buvo iš tų, kurie paprašė daugiau laiko visiems pliusams ir minusams susirinkti. Nėra taip, kad mes kažką stabdytumėme – grįšime prie šio klausimo vėliau“, – BNS sakė jis.

Vilniaus meras liberalas Remigijus Šimašius žurnalistams trečiadienį sakė, kad „pagalvės mokesčio“ klausimas iš darbotvarkės buvo išimtas, nes koalicijos partneriai norėjo su juo plačiau susipažinti. Mero teigimu, rinkliavos klausimas turėtų būti nagrinėjamas ateinančiame posėdyje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Šimašius

„Ši rinkliava, jei jis atsiras, turi nekelti abejonių niekam – nei turizmo verslu užsiimančioms įmonėms, nei viešbučiams, nei koalicijos partneriams. Jei mes visi matysime naudą iš tos rinkliavos, kad tai padidins miesto konkurencingumą per geresnį miesto prisistatymą, tai tada ta rinkliava gali atsirasti. Jeigu kyla rimtų abejonių, reikia diskutuoti tiek ir tol, kol tos abejonės bus išsklaidytos“, – kalbėjo R.Šimašius.

Pagal parengtą projektą buvo planuojama, kad 50 centų dydžio rinkliava būtų įvedama nuo 2016-ųjų, bet ją mokėtų tik individualūs turistai, išimtys būtų taikomos agentūroms, su kuriomis sudarytos sutartys numato dešimties ir daugiau kambarių nuomą asmenų grupėms.

Nuo 2017-ųjų mokestis augtų iki vieno euro ir jį jau mokėtų visi turistai ar apgyvendinimo paslaugas užsakančios įmonės. Surinktas lėšas planuojama panaudoti miesto reklamai užsienyje.

Seimas gegužę pritarė, kad rinkliavas iš turistų galėtų rinkti visos Lietuvos savivaldybės, anksčiau tai buvo leidžiama tik kurortams – Druskininkams, Birštonui ir Palangai.

Už kiekvieną naktį Palangoje turistai moka 0,3 euro, Birštone – 0,58, Druskininkuose – 1 euro mokestį. Palangoje „pagalvės mokestį“ nuo kitų metų keis vienkartinė 5 eurų dydžio įvažiavimo rinkliava, kuri bus renkama tik vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius