Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 03

Vilniaus valdžia apsigalvojo: 100 eurų kompensacijos nemokės tik mėnesį darželio nelankiusiems vaikams

Vilniaus miesto savivaldybė antradienį pranešė, kad išklausius privačių sostinės vaikų darželių atstovus, nuspręsta artimiausiame tarybos posėdyje siūlyti tikslinti nuo sausio 1-osios įsigaliojusius 100 eurų kompensacijų mokėjimo pakeitimus bus siūloma atidėti sprendimą kompensacijas mokėti ne 12, o 11 mėnesių iki šių metų rugsėjo 1-osios.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė sprendimą aiškina teisėtais tėvų lūkesčiais ir tuo, kad sutartys su įstaigomis metams buvo sudarytos nuo rugsėjo 1-osios.

Iki tol savivaldybė pažadėjo suorganizuoti susitikimus su tėvų ir darželių atstovais ir drauge apsvarstyti pakeitimų įgyvendinimo klausimus.

Apsigalvojo dėl kompensacijų

Taip pat tarybos nariams bus siūloma patikslinti formuluotę dėl faktinio vaikų lankomumo. Siūloma 100 Eur kompensacijos nemokėti tik tuo atveju, jei vaikas nelankys darželio visą kalendorinį mėnesį be pateisinamos priežasties.

Jei vaikas darželio mėnesį ar daugiau nelankys dėl ligos, kompensacija bus mokama. Pavyzdžiui, jei vaikas neatėjo į darželį nuo sausio 16 dienos ir sugrįš į darželį vasario 17 dieną, kompensacijas už abu mėnesius jis vis tiek gaus.

Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Valdas Benkunskas
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr./Valdas Benkunskas

Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas dar kartą ketina susitikti ir su tėvų forumo, ir privačių darželių išsirinktais atstovais aptarti konkrečius siūlymus, kad būtų tinkamai pasirengta įgyvendinti pokyčius.

Anot savivaldybės, didesnė lankomumo kontrolė įvesta tam, kad būtų išvengta tokių atvejų, kai vaikas neina į darželį 2-3 mėnesius, tačiau 100 eurų kompensaciją privati įstaiga iš savivaldybės vis tiek gaudavo. Jeigu vaikas darželio nelankys dėl ligos – už pateisintas dienas kompensaciją tikrai gaus. Galutinį sprendimą sausio 11 dieną priims miesto taryba.

Po Naujųjų – šokas tėvams

Pirmadienį sostinės savivaldybės veiksmais pasipiktinę tėvai pakėlė triukšmą, nes privatūs darželiai paprašė tėvų susimokėti visą kainą, be kompensacijos.

Tuo metu didžioji dalis privačių darželių ima abonentinį mokestį, nepriklausanti nuo lankytų dienų.

Taip jie padarė dėl to, kad savivaldybė nuo sausio pakeitė kompensacijų mokėjimo tvarką – nusprendė mokėti tik už tas dienas, kurias lankė vaikas.

Tuo metu didžioji dalis privačių darželių ima abonentinį mokestį, nepriklausanti nuo lankytų dienų.

V.Benkunskas pirmadienį 15min aiškino, kad bus nemokama tik už tas dienas, kurias vaikas praleido be pateisinamos priežasties.

Praėjusiais metais 115 privačius darželius lankė 5079 vaikai, pagal trišales sutartis tarp savivaldybės, įstaigų ir tėvelių buvo išmokėta 5 622,5 tūkst. Eur kompensacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius