Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 28

„Vilniaus vandenys“ patvirtina: Arūnas Kuzma 15 metų nemokamai gyveno įmonės patalpose

Vilniaus savivaldybės bendrovė „Vilniaus vandenys“ pateikia išsamius paaiškinimus apie kontroversišką situaciją, kai paaiškėjo, kad aukštas pareigas užimantis įmonės darbuotojas daugiau kaip 22 metus gyvena nuosavu butu paverstose įmonės patalpose.
Arūnas Kuzma su žmona - Antavilių vandenvietės teritorijoje
Arūnas Kuzma su žmona - Antavilių vandenvietės teritorijoje / Stopkadras

Ketvirtadienį LRT televizijos laida „Specialus tyrimas“ atskleidė, kad nuo 1994 metų Antavilių vandenvietės administracinėse patalpose gyvena „Vilniaus vandenyse“ vadovaujančias pareigas einantis buvęs kandidatas į Vilniaus tarybą Arūnas Kuzma su šeima.

Kone 90 kvadratinių metrų apartamentai jam esą išnuomoti, tačiau nėra jokios informacijos, rodančios kad jis būtų mokėjęs nuomą ar komunalinius mokesčius nuo 1994 iki 2009 metų. „Vilniaus vandenys“ pripažįsta, kad visą tą laiką A.Kuzma apartamentais veikiausiai naudojosi nemokamai.

Nuomos sutartis – be nuomos mokesčio

„Vilniaus vandenys“ pateikia išsamesnę informaciją apie A.Kuzmos apartamentus. Bendrovės teigimu, A.Kuzma naudojosi savotišku sovietmečio reliktu.

„1977 metais, statant Antavilių vandentiekio stotį, viename iš pastatų buvo įrengtas butas, kuriame buvo apgyvendintas įmonės darbuotojas. Tuo metu visoje Lietuvoje vyravo praktika įrengti tarnybinius butus šalia vandens tiekimą užtikrinančių įrenginių, o juose gyvendavo juos prižiūrintys specialistai, galintys operatyviai reaguoti į galimus įrangos veikimo sutrikimus. Šiuo metu dėl vandens tiekimo sistemų technologinės pažangos nebėra būtinybės specialistams nuolat budėti prie įrenginių – įranga valdoma nuotoliniu būdu“, – 15min atsiųstame komentare teigia „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Pasak jo, 1994 metais sudarytoje patalpų nuomos sutartyje pasigesta vienos paprastos ir esminės detalės – nuomos mokesčio.

„1994 metų sausio 4 dieną tuometinė Vilniaus valstybinė vandens tiekimo įmonė pasirašė sutartį su įmonės darbuotoju Arūnu Kuzma dėl 85,88 kv. metrų ploto gyvenamųjų patalpų nuomos. Nuomos mokesčio dydis šioje sutartyje nebuvo nustatytas. Dabartinei įmonės vadovų komandai duomenų apie tai, kiek buvo mokama už patalpų nuomą, nepavyko rasti“, – tęsia A.Bubnelis.

„Vilniaus vandenys“ pripažįsta, kad pirmus 15 metų A.Kuzma įmonės patalpose veikiausiai gyveno nemokamai. „Mūsų žiniomis, nuomos mokestis nuo 1994 metų iki 2009 spalio 31 d. nebuvo mokamas“, – teigia A.Bubnelis.

Anot jo, informacija apie nuomos mokestį randama tik gerokai vėlesniame sutarties pakeitime.

Apartamentai už kambario kainą

„2009 metų lapkričio 1 dieną „Vilniaus vandenys“ pasirašė sutarties priedą, kuris nustatė nuomos mokestį – 400 litų, taip pat numatė papildomus mokesčius už komunalines paslaugas. Nuo to laiko bute gyvenusiam „Vilniaus vandenų“ darbuotojui kas mėnesį nuo jo atlyginimo buvo nuskaitomas nuomos mokestis ir mokesčiai už komunalines paslaugas“, – dėsto „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas.

Įmonė nurodo ir tikslius skaičius. Už apartamentus Antaviliuose A.Kuzmai iš algos kas mėnesį buvo išskaičiuojama po 115,85 euro. Už tokius pinigus Vilniuje šiuo metu galima išsinuomoti nebent keliolikos kvadratinių metrų kambarį – ir tai, jei pasiseks.

Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeninias apartamentais
Stopkadras/„Vilniaus vandenų“ patalpos paverstos įmonės darbuotojo Arūno Kuzmos asmeniniais apartamentais

Taip pat pateikiama A.Kuzmos sumokėtų komunalinių mokesčių statistika. 2015 metais už komunalines paslaugas buvo sumokėta 764,55 euro, šiemet – jau beveik 619 eurų.

„Vilniaus vandenys“ tikina, kad daugiau nei 22 metus naudotas įmonės patalpas A.Kuzma apleis artimiausiomis dienomis. Išsikraustyti iš apartamentų „Vilniaus vandenų“ darbuotojas ir buvęs kandidatas į sostinės tarybą turi iki antradienio.

LAIDĄ „SPECIALUS TYRIMAS“ ŽIŪRĖKITE ČIA.

A.Kuzma komentarų apie apartamentus Antaviliuose neteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius