Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 07

Vilniečių apklausa parodė – jie nenori Algirdo Brazausko vardu vadinti tilto

Prieš kelias dienas Vilniaus savivaldybės interneto tinklalapyje atsirado apklausa, kurioje vilniečių klausta, ar jie pritaria, kad Žirmūnų tiltas būtų pervadintas mirusio prezidento Algirdo Brazausko vardu. Rezultatai tokiems pokyčiams buvo nepalankūs, tačiau internautus labiausiai papiktino, kad tie skaičiai staiga pasikeitė sprendimo naudai, o apklausa buvo baigta.
A.Brazauskas
Vilniečiams nepatiko noras A.Brazausko vardu pavadinti Žirmūnų tiltą. / „Scanpix“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienio vakarą ir penktadienio rytą atsirado ne vienas įrašas, kad Vilniaus savivaldybė galimai klastoja savo sukurtos apklausos rezultatus. „Šįvakar netyčia tapau liudininke, kaip per 2 valandas kardinaliai pasikeitė balsavimo dėl Žirmūnų tilto pervadinimo Brazausko vardu rezultatai. Apie 21 valandą buvo maždaug 2000 „už“ ir 8 000 „prieš“. Pažiūrėjusi vėliau, apie 23 val., radau 20 000 „už“ ir 8 000 „prieš. Mere Zuokai, tai kam reikalingas balsavimas svetainėje, jei tokios nesąmonės vyksta?“ – piktinosi viena internautė.

Penktadienį priešpiet apklausa jau nebevyko. Pasiteiravus Vilniaus savivaldybėje, kaip taip staiga išaugo sprendimui pakeisti Žirmūnų tilto pavadinimą pritariančiųjų skaičius, paaiškėjo, kad tai tebuvę techniniai nesklandumai.

„Paskelbus apklausą nebuvo pažymėta, kad joje gali dalyvauti tik užsiregistravę asmenys, nurodantys savo vardą ir pavardę. Tad kažkas ėmė labai intensyviai balsuoti „už“. Specialistams teko suskaičiuoti realius apklausos dalyvius. Paaiškėjo, kad iš unikalių IP adresų už šį sprendimą balsavo 483, prieš – 2382 asmenys“, – teigė savivaldybės Viešųjų ryšių tarnybos atstovai.

Ši apklausa kardinaliai pakeitė Vilniaus savivaldybės planus. Nors dar ketvirtadienį tarp artimiausio miesto tarybos posėdžio klausimų buvo įrašytas projektas Žirmūnų tiltą pervadinti A.Brazausko vardu, penktadienį projektas skambėjo jau kitaip. Žirmūnų tiltą pasiūlyta pavadinti poeto Justino Marcinkevičiaus vardu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius