-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 23

Vilniuje bus surengtas rekordinis piknikas

Šio penktadienio popietę sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami rinktis Vilniuje, pievelėje šalia Baltojo tilto, kur planuojama surengti didžiausią Lietuvoje pikniką. Rekordinio pikniko tikslas – atkreipti žmonių dėmesį į maitinimosi svarbą ir paskatinti miestų gyventojus bent pietų metu atitrūkti nuo įtempto darbo ritmo.
Iškyla gamtoje
Iškyla gamtoje / Shutterstock nuotr.

Gydytoja dietologė doc. Laisvunė Petkevičienė atkreipia dėmesį, kad šiais laikais nuolat skubantys žmonės retai randa laiko maitintis sveikiau pietų metu. Anot L. Petkevičienės, valgymas gryname ore, mažina stresą, leidžia trumpam pamiršti apie kasdienius rūpesčius ir taip susigrąžinti puikią savijautą.

L. Petkevičienei antrina ir pikniko iniciatoriaus, natūralaus gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ rinkodaros vadybininkė Ieva Semerikovaitė.

„Mūsų inicijuotų apklausų duomenimis net pusė lietuvių prisipažino besimaitinantys nesveikai, 50,4 proc. teigė, kad jie niekada nepietauja atvirose erdvėse. Norime, kad situacija pasikeistų ir kuo daugiau žmonių atkreiptų dėmesį į mitybos svarbą bei atitrūktų nuo įtempto gyvenimo ritmo valgydami parkuose ir kitose žaliosiose miesto erdvėse. Vilnius yra žalias miestas, turi daug gražių erdvių, tad turime jomis naudotis. Tikimės, kad šis rekordinis piknikas atkreips lietuvių dėmesį ir paskatins juos tai daryti“, – sako I. Semerikovaitė.

„Pikniką buvo planuota surengti dar pernai. Deja, praėjusiais metais lietingi orai sutrukdė surengti rekordinį pikniką. Tikimės, kad šiemet dangaus dievai bus mums gailestingi ir nepašykštės gerų orų. Jeigu šį penktadienį lis, prie Baltojo tilto rinksimės kitą arba dar kitą penktadienį. Rekordinį pikniką tikrai surengsime“, – optimizmo nestokoja I. Semerikovaitė.

Nors terminas „piknikas“ atsirado XVII a. pabaigoje, pikniko – valgymo gryname ore su šeimos nariais ir draugais – tradicija kildinama dar iš senovės romėnų laikų. XVIII a. pikniko tradicija išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Beje, britai yra laikomi pačiais didžiausiais pikniko kultūros puoselėtojais. Piknikams dažniausiai pasirenkamos vaizdingos užmiesčio vietovės, miestų parkai, upių ir ežerų pakrantės.

Papildomą informaciją apie Vilniuje organizuojamą masinį pikniką galima rasti interneto svetainėje www.rekordinispiknikas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius