Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 09

Vilniuje remontuojamas Rusijos „trolių fabriko“ šeimininko J.Prigožino lėktuvas

Šeštadienį 15min pranešė, kad Vilniaus oro uoste stovi privatus lėktuvas, priklausantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkui Jevgenijui Prigožinui. Šis oligarchas organizavo kišimąsi į JAV prezidento rinkimus, todėl amerikiečiai jam ir jo turtui taiko sankcijas. Paaiškėjo, kad J.Prigožino lėktuvas Vilniuje yra dėl remonto darbų.
Jevgenijaus Prigožino lėktuvas Vilniuje
Jevgenijaus Prigožino lėktuvas Vilniuje / „Scanpix“ nuotr.

J.Prigožinui priklausantis privatus lėktuvas „Hawker 800“ į Tarptautinį Vilniaus oro uostą atskrido praėjusį antradienį, sausio 28-ąją. Tai anksčiau patvirtino Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis pateikė informacijos apie lėktuvo keleivius.

„Lėktuvu atskrido du Rusijos piliečiai, įgula. Jų dokumentai buvo patikrinti, atliktos visos numatytos procedūros. Nė vienam iš jų nėra taikomos sankcijos, abu gali teisėtai atvykti į Šengeno erdvę“, – 15min sakė G.Mišutis.

VSAT žiniomis, lėktuvas atskrido dėl remonto darbų, kuriuos atlieka Vilniaus oro uoste veikianti įmonė, tačiau kuri įmonė – G.Mišutis negalėjo įvardinti.

2018-ųjų spalį 15min skelbė, kad to paties J.Prigožino privatus lėktuvas buvo nusileidęs Vilniuje ir remontuojamas įmonės „FL technics“ angare. Ši įmonė priklauso aviacijos grupei „Avia Solutions Group“, kurią netiesiogiai valdo verslininkas Gediminas Žiemelis.

Lėktuvui – JAV sankcijos

Rusijos oligarchas J.Prigožinas tapo Rusijos režimo vienu iš veidų, kai amerikiečių pareigūnų tyrimas parodė, kad jo finansuojama „Interneto tyrimų agentūra“ bandė daryti įtaką 2016-ųjų JAV prezidento rinkimams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas ir Vladimiras Putinas

2019-ųjų rugsėjį JAV Iždo departamentas paskelbė, kad dėl šios veiklos J.Prigožinui, su juo susijusiems žmonėms, įmonėms ir net turtui bus taikomos sankcijos.

Į juodąjį sąrašą buvo įtrauktas ir lėktuvas „Hawker 800“, kuris šiuo metu remontuojamas Vilniaus oro uoste.

Be to, šis oligarchas yra siejamas su privačia karine bendrove „Vagner“, kurios nariai įtariami vykdę žiaurias egzekucijas Sirijoje.

Išsamiau apie Jevgenijų Prigožiną ir jo vaidmenį Kremliaus sistemoje skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius