Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

VMVT: „Rimi“ prekiavo pasenusiu faršu (atnaujinta lapkričio 4 d.)

Ant vilnietės Agnės pirktos ir greitai sugedusios smulkintos jautienos pakuotės nebuvo nurodytas nei jos galiojimo laikas, nei gamintojas.
15min.lt nuotr. / Pasibaigus tinkamumo vartoti terminui, mėsos spalva gali tamsėti dėl mikrobų, besivystančių jos paviršiuje.
Šaltinis: 15min
0
A A

Prekybos centras „Rimi“ pardavinėjo kiaulienos faršą, kuriam buvo neleistinai pratęstas tinkamumo vartoti terminas. Tai naujienų portalui 15min.lt pranešė patikrinimą atlikusi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Patikrinimą sostinės Kalvarijų gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“ VMVT pareigūnai atliko, kai 15min.lt skaitytoja Agnė pasiskundė, kad joje pirkta smulkinta jautiena, parsinešta namo ir kurį laiką palaikyta šaldytuve, pakeitė spalvą ir tapo netinkama vartoti.

VMVT darbuotojai nustatė, kad į šį prekybos centrą smulkinta mėsa atvežama sandariai supakuota ir parduodama sveriant.

„Smulkintos jautienos nurodytas ženklinimas atitiko šios rūšies produkcijai keliamus ženklinimo reikalavimus. Vartotojui pateikta informacija kainų etiketėje atitiko gamintojo nurodytą informaciją. Tinkamumo vartoti terminų kontrolės, laikymo sąlygų pažeidimų nenustatyta“, – sakė VMVT Veterinarijos skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja inspektorė Lina Jančienė.

Tačiau specialistė pabrėžė, kad smulkintai kiaulienai, sufasuotai po kilogramą, prekybos centras neleistinai pratęsė tinkamumo vartoti terminą. „Gamintojas nurodė, kad pažeidus pakuotę smulkintą kiaulieną reikia suvartoti iš karto. Tačiau prekybos centras šia smulkinta mėsa prekiavo iš sveriamų produktų vitrinos, nurodydamas, kad mėsą reikia suvartoti per 23 valandas. (...) Vartotojas šiuo atveju nusiperka pasibaigusio tinkamumo vartoti termino smulkintos kiaulienos“, – dėstė VMVT specialistė.

Anot jos, patikrindami inspektoriai rado keturis atidarytus indelius su tokia smulkinta mėsa. Ši mėsa pašalinta iš prekybos ir nukreipta sunaikinti, o atsakingam asmeniui skirta administracinė 100 litų nuobauda.

Pasibaigus tinkamumo vartoti terminui, mėsos spalva gali tamsėti dėl mikrobų, besivystančių jos paviršiuje. Mėsa gali įgauti žalsvą, pilką ar kitokį atspalvį, atsiranda gedimo kvapas.

Papildyta lapkričio 4 d.: „Rimi Lietuvos“ atstovė spaudai Jovita Bagdonaitė sakė, kad bendrovė apgailestauja ir atsiprašo dėl šio incidento. „Parduodamos produkcijos kokybė mums yra vienas svarbiausių kriterijų, kuriuo vadovaujamės savo veikloje, tad patikiname, kad po šio incidento dėsime visas pastangas, siekdami sugriežtinti kontrolės procesą“, – sakė J.Bagdonaitė. 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min